Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Pretreseni ob novicah iz našega partnerskega mesta Gaziantep

Sožalje in sporočilo podpore župana Matije Kovača prebivalcem partnerskega mesta Gaziantep
Celje, 7. februar 2023 - Gaziantep, naše partnersko mesto v Turčiji, je včeraj prizadel katastrofalen potres, ki je terjal številna življenja, mnogo ljudi je ranjenih, materialna škoda je ogromna. Vodstvu našega partnerskega mesta smo ob tej tragediji izrekli sožalje zaradi številnih človeških žrtev in vzpodbudili zbiranje humanitarne pomoči, ki jo v Sloveniji zbirata Rdeči križ Slovenije in Slovenska Karitas za prizadeto območje v jugovzhodni Turčiji. 


"Pretreseni smo ob slikah in posnetkih, ki prihajajo iz vaše države ter posledicah uničujočega potresa, ki je prizadel vaše mesto Gaziantep. Svojcem žrtev izrekamo iskreno sožalje in v teh težkih trenutkih sočustvujemo s prebivalci našega partnerskega mesta. Upamo, da bo ob odzivu in pomoči mednarodne skupnosti odpravljanje posledic potresa čim hitrejše in doživljanje posledic tragedije čim manj boleče.  
Podporo in pomoč vam nudimo vsi prijatelji iz Celja. V mislih smo z vami in prosimo, da nam sporočite na kakšen način vam lahko najbolj pomagamo,« je županji mesta Gaziantep zapisal župan Mestne občine Celje Matija Kovač. 

Na Mestni občini Celje preverjamo, kakšna vrsta pomoči bi partnerskemu mestu Gaziantep najbolj koristila. Če naši občanke in občani želijo pomagati, naj se obrnejo na humanitarni organizaciji celjsko območno združenje Rdečega križa Slovenije in Župnijsko Karitas Celje. 

Mestna občina Celje in mesto Gaziantep sta listino o prijateljstvu in sodelovanju podpisala leta 2014. Delegacija Gaziantepa je Celje nazadnje obiskala lani poleti. Na Glavnem trgu je replika antičnega mozaika iz Celeie, ki so ga za nas izdelali mojstri iz Gaziantepa.


Podatki za nakazilo humanitarnega prispevka ob potresu v Turčiji in Siriji v okviru Rdečega križa Slovenije in Slovenske Karitas: 
TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
SI56 0310 0111 1122 296
Sklic: SI00-96891
Namen: »Potres Turčija in Sirija«
Koda namena: CHAR
Uporabniki mobilnih storitev A1 Slovenija, Telekom Slovenije, @telemachsi in T-2 d.o.o. lahko prispevate tudi s poslanim SMS sporočilom na 1919 z besedo SKUPAJ (1 evro) ali SKUPAJ5 (5 evrov). 
TRR račun Slovenske Karitas. Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
SI56 0214 0001 5556 761
Sklic: SI00 626
Namen: Potres Turčija-Sirija
Koda namena: CHAR
Tudi prek Slovenske Karitas je mogoče pomagati s sporočili SMS. V tem primeru se na številko 1919 pošlje sporočilo KARITAS5 ali KARITAS10. S prvim darujete pet, z drugim pa 10 evrov.

Oglejte si tudi