Logo MojaObčina.si

Celje

JUTRI
31°C
16°C
TOR.
28°C
17°C

Sanacija prvega odseka Teharske ceste je končana

Sanacija 170 metrov dolgega odseka Teharske ceste od Kitajske restavracije do križišča pri trgovini Mercator, ki je tudi del trase Kolesarske dirke,  je končana. Cesta na tem odseku ima nov asfalt in bo danes popoldne znova odprta za ves promet. 
Letos bomo sanirali tudi 400 metrov dolg odsek ceste od trgovine Mercator do podjetja Steklar, d. o. o., na odseku od omenjenega podjetja do Kolškove ulice pa bomo v sklopu aglomeracij začeli z izgradnjo nujno potrebnega manjkajočega dela javnega kanalizacijskega sistema. Sanacija poškodovanega vozišča sodi med vzdrževalna dela javnega podjetja Vodovod – kanalizacija, medtem ko je izgradnja kanalizacije na tem območju del širšega projekta Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Savinje, ki je sofinanciran z evropskim denarjem in ga Mestna občina Celje izvaja v sodelovanju z Občino Štore in Občino Vojnik.
Kot smo pred kratkim sporočili, je sanacija najbolj poškodovanih odsekov Teharske ceste rešitev za krajši čas, saj je cesta potrebna celovite rekonstrukcije, s katero naj bi začeli v letu 2023. Po oceni projektanta bo rekonstrukcija stala okoli 2,4 milijona evrov. V to ceno niso všteti  stroški, ki bodo nastali zaradi izvedbe nujno potrebnih križanj z načrtovanimi glavnimi meteornimi kolektorji za odvodnjavanje zalednih padavinskih vod širšega območja nad Popovičevo cesto. Tudi ta dela bodo stala okoli 2 milijona evrov. 
Predvidoma jutri bomo za ves promet odprli tudi novo zgrajeno nivojsko križišče na Cesti na grad, ki bo na tem območju bistveno povečalo prometno varnost.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi