Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Projekt ELENA trajnostna mobilnost bo Celju prinesel dodatna sredstva

Mestna občina Celje na povabilo vodilnega partnerja Mestne občine Novo mesto sodeluje v projektu ELENA trajnostna mobilnost (Elena TM). V projektu imamo možnost sofinanciranja izdelave različne dokumentacije potrebne za izvedbo investicij v trajnostno mobilnost. Projekt sofinancira Evropska investicijska banka (EIB).

Konzorcijska pogodba med partnerji za projekt ELENA Slovenia Mobility, to so mestne občine Novo mesto (nosilec), Maribor, Murska Sobota in Kranj, občine Slovenske Konjice, Zreče in Slovenska Bistrica ter podjetji ELES in Pošta Slovenije, je podpisana. Projekt se je uradno začel 1. januarja in bo trajal do konca leta 2024.

Projekt ELENA Slovenia Mobility je bil s strani Evropske investicijske banke prepoznan kot eden boljših projektov trajnostne mobilnosti. Namenjen je kritju stroškov izdelave različne dokumentacije pred dejansko izvedbo investicij. Mestna občina Celje bo pridobila sofinanciranje izdelave različne dokumentacije do višine 139.500 EUR. Občina bo dolžna izvesti investicije v trajnostno mobilnost v desetkratni vrednosti sofinancirane dokumentacije.

V projekt Elena TM smo kot možne projekte trajnostne mobilnosti, ki jih bomo izvedli v prihodnosti, vključili izdelavo dokumentacije za izvedbo naslednjih projektov:
-Upravljanje mobilnosti v MOC
-Izgradnja dodatne kolesarske infrastrukture na občinskih cestah 
-Izgradnja dodatne državne (regijske) kolesarske infrastrukture
-Širitev sistema izposoje javnih koles - bike sharing

Oglejte si tudi