Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Začeli smo z gradnjo mreže kolesarskih povezav v Mestni občini Celje

Celje, 21. februar 2020 – Ta teden smo začeli z gradnjo prvega od načrtovanih 44 odsekov kolesarskih povezav v Mestni občini Celje. Podjetje VOC Celje, d. o. o., ki je bilo lani na javnem razpisu izbrano za izvajalca gradbenih del, v teh dneh že gradi kolesarsko stezo na odseku Lava 2, prihodnji mesec pa naj bi z deli začelo tudi na Partizanski cesti in Čopovi ulici.


Celotna vrednost projekta znaša 2,4 milijona evrov. V proračunu za letošnje leto smo za ta namen rezervirali nekaj več kot milijon evrov, prav toliko tudi v proračunu za 2021. Pričakujemo, da bomo od Republike Slovenije (sofinanciranje) prejeli 289.000 evrov, od Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) pa nekaj manj kot 1,2 milijona evrov evropskih sredstev.

Glavnino del nameravamo zaključiti do konca prihodnjega leta. V letošnjem letu naj bi zgradili nekaj manj kot petnajst, prihodnje leto pa osem kilometrov stez. Nekatere že obstoječe odseke stez bomo obnovili, načrtujemo pa tudi, da bomo s talnimi obeležbami označili nekatere obstoječe ceste v smislu souporabe s kolesarskim prometom – sharrow space. 

Kjer je potrebno, bomo predhodno obnovili vodovod, kanalizacijo, nizko napetostne električne in telekomunikacijske kable, postavili javno razsvetljavo in zgradili hodnike za pešce. Nove in obnovljene kolesarske površine bomo povezali v sklenjeno kolesarsko omrežje in tako občanom zagotovili prijetno in varno kolesarjenje. 

 

Oglejte si tudi