Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
PON.
26°C
4°C
Oceni objavo

Sprehajalne poti še čistimo – Ukrep prekuhavanja vode je še v veljavi

Celje, 24. julij 2023 – Minuli konec tedna so bili gasilci in sodelavci Javnega podjetja Zelenice po vremenskih ujmah še zelo aktivni na terenu. V soboto, 22.7., so opravili 18 intervencij v zvezi z neurjem.  Z avto lestvijo so pomagali v sosednji Občini Vojnik pri prekrivanju gasilskega doma v Novi Cerkvi. 

V soboto, 22.7., so zaradi naliva opravili ogled terena, postavili zagatnice in očistili strugo pod mostom v Škofji vasi. Sodelovala je Poklicna gasilska enota Celje s 17-imi gasilci, GZ Celje z 20-imi gasilci, Zelenice, Civilna zaščita MOC ter podjetji VOC Celje in Nivo-Eko.


V nedeljo, 23.7., so gasilci posredovali na petih lokacijah. Preko civilne zaščite so uredili rezervoar za pitno vodo za potrebe Splošne bolnišnice Celje. 


Ukrep prekuhavanja vode je še v veljavi. To velja za celotno Mestno občino Celje, Vojnik in Štore ter del naselij Zavrh nad Dobrno in Vrba na Dobrni, del naselij Galicija in Hramše v občini Žalec ter del naselij Vrbno, Zlateče pri Šentjurju, Proseniško, Marija Dobje in Cerovec v občini Šentjur, ki so tudi oskrbovana iz vodovodnega sistema Celje. Zaradi intenzivnih padavin je namreč prišlo do povišanja motnosti vodnih virov v Vitanju. 


Navodila za pravilno prekuhavanje vode najdete na https://nijz.si/.../pitna-voda/navodila-o-prekuhavanju-vode/
Ukrep velja do preklica, o vseh novostih vas bomo obveščali sproti.


Tudi v prihodnjih dneh je napovedano nestabilno vreme, zato občankam in občanom odsvetujemo zadrževanje v gozdu. Območje Šmartinskega jezera je danes, 24.7., še zaprto.  Tudi sicer na vseh sprehajalnih poteh priporočamo odgovorno ravnanje.


Če občanke in občani opazijo potrebo po posredovanju javnih delavcev, lahko to sporočijo tudi na Servis 48 (Pobude meščanov (servis48.si) ali na javno podjetje Zelenice. Prosimo za strpnost. 

Oglejte si tudi