Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
ČET.
23°C
9°C
Oceni objavo

Tehnopark Celje praznuje prvi rojstni dan

Natanko pred letom dni je Tehnopark Celje, največji znanstveno zabavni park v Sloveniji,  odprl svoja vrata obiskovalcem. Gre za eno večjih naložb, ki jo je Mestna občina Celje v okviru projekta Generator uresničila z evropskimi sredstvi. Vrednost naložbe je znašala 6 milijonov evrov, od tega je približno polovico prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. Tehnopark Celje je v enem letu obiskalo več kot 15 tisoč obiskovalcev, ki so s pomočjo interaktivnih vsebin spoznavali znanost in tehnologijo.
Z znanstveno-zabavnim parkom je Celje pridobilo pomembno turistično točko, ki privablja obiskovalce iz vse Slovenije in sosednjih držav. Tehnopark je še posebno zanimanje vzbudil pri šolah, saj so ga obiskale šolske skupine iz vse Slovenije. 
Ob možnosti ogleda stalne postavitve eksponatov z različnih področij znanosti in tehnologije,  so v Tehnoparku Celje pripravili tudi zelo odmevne delavnice in gostujoče razstave, med njimi Teden robotike, Teden možganov – Tehno neuro, delavnice spoznavanja delovanja možganskega računalniškega vmesnika (BCI – Brain Computer Interface), virtualne resničnosti, legorobotike, izdelave hologramov itn. 
Obiskovalce so navduševali tudi z zelo obiskanimi eksperimentalnimi šovi – Ta nora znanost, v Tehnoparku pa so razvili tudi lastno blagovno znamko Cele kuha. 
V svojih coworking prostorih so izvedli zanimive poslovne dogodke, ki so udeležencem ostali v spominu tudi zaradi čudovitega panoramskega razgleda na knežje mesto. 
Mestna občina Celje je s prenovo kultne zgradbe, v kateri je bila nekoč veleblagovnica Teko (Tehnomercator), ustanovitvijo Tehnoparka ter eksperimentalno ureditvijo dela Lilekove in Gubčeve ulice, to območje spremenila v privlačen mestni prostor. 

Oglejte si tudi