Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Smeti ne sodijo na tla, niti v naravo!

Občanke in občani Mestne občine Celje, pa tudi naši zaposleni nas v teh dneh opozarjajo na smeti, ki v zadnjem času vse pogosteje ležijo tam, kamor nikakor ne sodijo. Vse več je odpadkov po tleh - pa naj bo to na ulicah, travnikih ali v gozdu.

Za okolje, v katerem živimo, in za naravo, ki jo imamo za svoje zavetje še posebej v težkih časih, smo dolžni skrbeti. Vsak posameznik mora prispevati svoj delež k urejenemu, čistemu in prijetnemu bivalnemu in naravnemu okolju. Ne le, da z odlaganjem smeti na neprimernih mestih, škodimo naravi in drugim prebivalcem občine, prekomerno in po nepotrebnem obremenjujemo tudi zaposlene v javnih podjetjih, ki vsakodnevno skrbijo za urejenost mesta in njegove okolice. Danes zaposleni v javnem podjetju Simbio nadaljujejo z intenzivnim čiščenjem starega mestnega jedra.


Mestna občina Celje in javno podjetje Simbio sta med redkimi v državi, ki sta pustila zbirne centre odprte ravno z namenom, da ljudje odpadkov ne bi odlagali na neprimernih mestih. Včeraj je poziv k odprtju zbirnih centrov tudi drugod po Sloveniji objavila Zbornica komunalnega gospodarstva, saj imajo velike probleme z novimi divjimi odlagališči.


Če se bo neprimerno odlaganje odpadkov nadaljevalo, bo moral ukrepati inšpektorat, epidemija namreč ne more biti razlog za takšno neprimerno početje. Obvezna gospodarska javna služba ravnanja z odpadki se izvaja nemoteno, zabojniki pred hišami in bloki se praznijo, ekološki otoki in zbirni centri so odprti. V Bukovžlaku je zbirni center odprt v običajnem delovnem času, nekateri manjši v okolici Celja pa obratujejo ob sobotah.


Pozivamo vse občanke in občane, da pri vsakdanjih dejavnostih in spomladanskih čistilnih akcijah na svojih domovih poskrbijo za ustrezno odlaganje odpadkov.
Mesto in narava nista odlagališče.
Vsi si imamo pravico živeti v čistem in prijetnem okolju, vsi pa smo dolžni k temu tudi prispevati.

Oglejte si tudi