Logo MojaObčina.si

Celje

JUTRI
15°C
9°C
SRE.
17°C
10°C
992

Na Lavi so nove kolesarske steze že zgrajene

Mreža kolesarskih povezav, ki smo jo v Mestni občini Celje začeli urejati februarja letos, bo omogočila prijetno in varno kolesarjenje. Dela potekajo brez zapletov, tako da sta odseka kolesarske steze Lava 2 in Lava 3 že zaključena. Odsek Lava 1 bo v celoti končan sredi avgusta, ko bomo na počivališču namestili opremo (klopi in koš za smeti).


Na odseku Dečkova cesta je večina gradbenih del končana, vendar moramo urediti še navezavo na obstoječe križišče. Na Ljubljanski cesti so gradbena dela v zaključni fazi. Trenutno poteka humuziranje brežin. Do sredine septembra bodo v celoti končana tudi dela na odsekih G1-5 Medlog – Celje, Babno – Medlog in odsek na Valvazorjevi ulici. 

Kot je že znano, bomo do konca prihodnjega leta uredili 44 odsekov kolesarskih povezav v skupni dolžini 22 kilometrov. Nekatere že obstoječe odseke bomo zgradili na novo, nekatere bomo obnovili, na nekaterih obstoječih cestah pa bomo označili talne obeležbe (sharrow space). Kjer je potrebno, obnavljamo vodovod, kanalizacijo, nizko-napetostne električne in telekomunikacijske kable, postavljamo  javno razsvetljavo in gradimo hodnike za pešce. Gradbena dela izvaja podjetje VOC Celje, d. o. o., ki je bilo izbrano na javnem razpisu.

Celotna vrednost projekta znaša 2,4 milijona evrov. Od Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) pričakujemo nekaj manj kot 1,2 milijona evrov, od Republike Slovenije pa 289.000 evrov. Ostala sredstva smo zagotovili v proračunu.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi