Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Imate radi urejeno in čisto okolje? Mesto in narava naj ne bosta odlagališče!

Celjanke in Celjani imajo radi svoje mesto, veliko jim pomenijo urejene ulice, sprehajalne in gozdne poti ter izletniške točke. Kljub temu je po vsem Celju še vedno veliko smeti tam, kamor ne sodijo, največ prav ob sprehajalnih poteh.
Mestna občina Celje ima zelo vzorno delujoč Režijski obrat, sedaj organiziran kot Zavod Zelenice, ki skrbi za okolje, in javno podjetje Simbio, ki zgledno skrbi za ravnanje z odpadki. Obe družbi svoje delo opravljata po najboljših močeh. Po vsem mestu in okolici so nameščeni koši za smeti, ki se redno praznijo, a so kljub temu zaradi obilice odpadkov občasno prepolni, kar pa ne pomeni, da lahko odpadke mečemo okoli koša. Vsak posameznik je dolžan prispevati svoj delež k urejeni okolici. Če smeti ne moremo odvreči, jih vzamemo s seboj domov. Počistiti je potrebno tudi za svojimi pasjimi ljubljenci, če v bližini ni koša za pasje iztrebke, uporabimo koš za ostale odpadke.
Z odlaganjem smeti na neprimernih mestih škodimo naravi in drugim prebivalcem občine, prekomerno in po nepotrebnem obremenjujemo tudi zaposlene v javnih podjetjih, ki vsakodnevno skrbijo za urejenost mesta in njegove okolice. Nobena situacija ne sme biti razlog, da narava postane odlagališče za odpadke.

Pozivamo vse občanke in občane, da poskrbijo za ustrezno odlaganje odpadkov. Mesto in narava nista odlagališče za odpadke. Vsi si želimo in imamo pravico živeti v čistem in prijetnem okolju, vsi pa smo dolžni k temu tudi prispevati. Urejeno okolje je ogledalo vsake skupnosti, ki pa jo sestavljamo posamezniki.

Oglejte si tudi