Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Velikonočno Celje s tržnično ponudbo, fotografsko razstavo in nagradno igro

Celje bo v prihajajočih dneh v znamenju velikonočnega dogajanja, glavni dogodek pa bo v soboto, 9. aprila 2022, ko na velikonočno tržnico prihaja priznana prehranska strokovnjakinja Marija Merljak. Na ta dan bo v Celju potekala tudi nagradna igra Iskanje velikonočnega jajčka, na voljo bo kar 300 evrov nagrad v obliki darilnih bonov Dobimo se v mestu, ki jih je zagotovil Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje.

Celje bo tako kot vselej praznično okrašen, po ulicah mestnega jedra bodo meščanke in meščani lahko uživali v velikonočni krasitvi. Popestritev letošnje krasitve bo razstava pomladnih fotografij dijakov Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti. Fotografski natečaj, ki smo ga poimenovali Raznolikosti pomladnega Celja, je osredotočen na pomladno in velikonočno Celje, dijaki pa so lahko sami izbrali tematiko. Vsak dijak je fotografiral in predstavil serijo 6 do 8 fotografij, s katerimi bi povedal svojo fotozgodbo. Najboljše fotografije bomo izbrali s pomočjo strokovne žirije in jih razstavili v središču mesta, v izložbah nekdanje Naše knjige na Stanetovi ulici. Razstavo bomo uradno odprli v petek, 15. aprila 2022, ko bomo dijakom tudi podelili priznanja.

Velikonočna tržnica bo letos potekala med 8. in 18. aprilom, pri ponudnikih iz celotne Slovenije, ki se bodo svojo ponudbo predstavljali na Glavnem trgu, pa bo mogoče kupiti različne izdelke, ki so povezani z velikonočnim časom.

Posebej zanimivo bo v soboto, 9. aprila 2022, ko v Celje prihaja prehranska strokovnjakinja Marija Merljak, znana po različnih knjigah, predavanjih, iz televizijskih oddaj in dogodkov. Med 9. in 13. uro bo z nami delila svoje znanje, spregovorila bo o pomenu velike noči, hrani, ki je povezana s tem praznikom, o priljubljenih in manj priljubljenih jedeh ter vplivu jedi na človeka. Razbila bo marsikateri tabu, ki se nam poraja, ter odgovarjala na vprašanja obiskovalcev.  Sprehodila se bo med ponudniki na velikonočni tržnici ter skupaj z obiskovalci odpirala pereče teme, vezane na veliko noč.

Nagradna igra Iskanje velikonočnega jajčka bo prav tako potekala v soboto, 9. aprila 2022, med 10. in 13. uro oziroma v času odprtega Turistično informativnega centra Celje Center na Glavnem trgu 17. Za iskalce velikonočnih jajčk je na voljo 300 evrov darilnih bonov Dobimo se v mestu, ki jih je zagotovil Zavod Celeia Celje.

Za sodelovanje v nagradni igri je obvezna prijava preko elektronskega naslova tic.celje@celje.si ali v TIC-u na Glavnem trgu 17, kjer bodo iskalci dobili navodila, nato pa se začne iskanje in raziskovanje. Z navodili v rokah bodo udeleženci raziskovali mestno jedro in iskali nalepke v obliki velikonočnih jajčk. Iskalci se bodo morali z nalepko velikonočnega jajčka, ki jo bodo našli na lokaciji, vrniti do TIC-a, kjer bodo prejeli nagrado.


Oglejte si tudi