Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Pester zadnji julijski teden Poletja v Celju

Začetek zadnjega julijskega tedna Poletja v Celju bo v znamenju delavnic. V sredo ob 7.30 se namreč v Tehnoparku začenja s 5. terminom počitniških doživetij, ob 10. uri s sobo pobega gimnazije Lava: sobo prvošolke Ane, ob 14. uri se z delavnico holograma: izdelaj sam svoj avtoportretni hologram. Ob 16. uri se lahko v največjem znanstveno-zabavnem parku udeležite kulinarične delavnice z naslovom Cele kuha: Divja kulinarika s Karmen Gajšek.

Tehnopark v četrtek vabi na še dve delavnici. Ob 10.30 se bo začela delavnica izdelaj svoj solarni avtomobilček, ob 15.30 pa Tehno robo tečaj.

V četrtek ob 18. uri bo v Gubčevi ulici GCC poletni koncert Ize Robavs in Žige Žvižeja, ob 20. uri bo na isti lokaciji nastopil BK Studio trio, ob 21. uri pa bo na Starem gradu Celje tretji večer smeha v sklopu Špasnega poletja – nasmejal vas bo Ranko Babić s krizo srednjih let.

V petek Muzej novejše zgodovine Celje organizira počitniško druženje v Hermanovem brlogu, ki se bo začelo ob 11. uri. Ob 21. uri bo pri Mestni kavarni Metropol nastopila zasedba Muzke.

V soboto ob 11. uri Pokrajinski muzej Celje vabi na javno vodstvo po kulturnozgodovinski razstavi s Celjskim stropom, 17. uri bo na Drevesni hiši dogodek za otroke Mavrična čarovnica, ob 18. uri v mestnem središču družabni plesni večer, ob 21. uri pri Metropolu rokovski večer s skupino Feferoni. V nedeljo bo 11. uri PMC pripravlja še eno javno vodstvo, tokrat po razstavi Alma M. Karlin Poti.

V soboto in nedeljo Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje vabi na brezplačna vodenja z lokalnimi vodiči po gradu in mestnem jedru. Na Starem gradu Celje vas bo ta konec tedna v srednjeveško življenje v sklopu programa Žive zgodovine popeljalo društvo Zlate ostroge.

Center sodobnih umetnosti Celje vabi k prijavi na počitniške delavnice, ki jih bo izvajal vsak teden v avgustu v Galeriji sodobne umetnosti. Več informacij o delavnicah in prijavah najdete na spletni strani www.csu.si.

Sicer pa Center sodobnih umetnosti vabi v svoje prostore. V Galeriji sodobne umetnosti si lahko ogledate razstavo Maje Hodošček V postajanju, v Likovnem salonu Celje razstavo At some point we all have to dance in v Galeriji Račka razstavo Ane Straže Živi užitki.

Ob predhodni najavi lahko obiskovalci Starega gradu Celje znova izkusijo tudi VR doživetje Spremeni tok zgodovine. Na Starem gradu sicer lahko obiskovalci za vstopnino koristijo tudi nove turistične bone, BON21. Ob tem morajo predložiti fotokopijo osebnega dokumenta in ustrezno izjavo za upravičenca bona, minimalni znesek za koriščenje bona je 8 evrov.

Z novimi ukrepi, ki jih je sprejela Vlada Republike Slovenije, so organizatorji javnih prireditev dolžni preverjati pogoje PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Zaradi nadgradnje aplikacije organizatorji in ponudniki pogoje preverjajo na podlagi dokazil, bodisi v tiskani bodisi v elektronski obliki, kasneje pa jih bodo preverjali tudi s pomočjo aplikacije in QR kode. Obiskovalce javnih prireditev prosimo, da imajo s seboj ustrezna dokazila, ki jih predložijo pred vstopom na prizorišče / sedišče.

vir: celje.si, 26.7.2021

Oglejte si tudi