Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Začeli smo s sanacijo drugega odseka Teharske ceste

Celje, 4. avgust  2021 – Na Mestni občini Celje se zavedamo, da je Teharska cesta v zelo slabem stanju, zato smo letos pred poletjem sanirali 170 metrov dolg odsek ceste od Kitajske restavracije do križišča pri trgovini Mercator, v teh dneh pa smo začeli s sanacijo drugega, 400 metrov dolgega odseka do podjetja Steklar, d. o. o. Do predvidoma sredine tega meseca bomo cestišče preplastili in s tem tudi na tem odseku omogočili udobnejšo in varnejšo vožnjo. Sanacija se opravlja v okviru vzdrževalnih del javnega podjetja Vodovod – kanalizacija, stala pa bo (skupaj s sanacijo prvega odseka) okoli 80.000 evrov. Za izvajalca gradbenih del je bilo izbrano podjetje VOC Celje, d. o. o.  
Na odseku Teharske ceste od podjetja Steklar, d. o. o., do Kolškove ulice pa v teh dneh zaključujemo z izgradnjo manjkajočega dela kanalizacije. Gre za projekt, ki ga izvajamo v sklopu aglomeracij. Kot je znano,  Mestna občina Celje, Občina Štore in Občina Vojnik sodelujemo v skupnem projektu Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Savinje (Dogovor za razvoj regij 2), pri čemer je Mestna občina Celje nosilna občina. Samo v Celju bomo s pomočjo evropskih in državnih sredstev zgradili 15.405 metra kanalizacijskega omrežja in 12 črpališč za prečrpavanje komunalnih odpadnih voda. S tem bomo presegli sprejemljivo stopnjo priključenosti (98 odstotka) na javno kanalizacijsko omrežje, ki jo nalagajo zahteve iz evropske direktive, in skoraj dosegli zahtevano, 100 odstotno priključenost. Dela se v sklopih izvajajo na različnih koncih vzhodnega dela Celja.  
V kratkoročnem obdobju nameravamo postopoma začeti s celovito rekonstrukcijo Teharske ceste, ki bo zelo velik finančni zalogaj. Zaradi izvedbe nujno potrebnih križanj z načrtovanimi glavnimi meteornimi kolektorji za odvodnjavanje zalednih padavinskih vod širšega območja nad Popovičevo cesto, bo celoten projekt stal okoli 4,5 milijona evrov. V načrtu imamo tudi izgradnjo novega mostu pri nekdanjem Topru, ki se bo nivojsko ustrezno navezal na Teharsko cesto in bo izboljšal poplavno varnost gorvodnega odseka Voglajne. Pri mostu, kjer je zdaj križišče, bomo  varnost in pretočnost prometa izboljšali z izgradnjo krožišča. 
Foto: MOC

Oglejte si tudi