Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Ob zaključku ETM popolna zapora dela Prešernove ulice

Zaradi izvedbe programa Evropskega tedna mobilnosti (ETM), »Dan brez avtomobila«, bo danes, 22. septembra,  od 6.00 do 14.00 ure za promet popolna zapora dela Prešernove ulice in javne poti Zagata – Ozka ulica. Zapora bo označena z ustrezno cestno prometno signalizacijo za njeno izvedbo pa bodo skrbeli reditelji. Z jutrišnjo prireditvijo v središču mesta bomo tudi zaključili letošnji program Evropskega tedna mobilnosti v Celju. 


V času prireditve »Dan brez avtomobila«, od 9. do 13. ure,  bo na Prešernovi ulici vsebinsko raznoliko in živahno dogajanje.  V sodelovanju z Zavodom Vozim in drugimi partnerji smo pripravili številne aktivnosti za otroke (bralni kotiček na prostem, poslikava parkirišč na zaprti ulici, talne igre za otroke, razstava otroških risbic). 

Pobliže bo mogoče spoznati Celebus in sistem KolesCE ter različne oblike mobilnosti, storitev Prostofer, brezoglično dostavo Pošte Slovenije. Policija bo opozarjala na varnost v prometu, prikazan bo fit program za vse generacije, predstavili se bodo športni klubi itn. 

V času spremenjene prometne ureditve v središču mesta vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje in strpnost ter jih vabimo, da jutri za prihod v mesto uporabijo trajnostne oblike prevoza, kolo, javni promet ali da se na pot odpravijo peš. 

Glede dostave lokale in stanovalce prosimo, da dostavo opravijo najkasneje do 9.00 ure, ko se na Prešernovi ulici pričnejo dogodki in fizično vožnja ne bo več možna. 

Oglejte si tudi