Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
32°C
14°C
JUTRI
30°C
14°C
6682

Mobilna aplikacija najbolj uporabljen način izposoje v sistemu KolesCE

Pred dnevi smo poročali o dobrem odzivu uporabnikov na obsežno širitev sistema KolesCE, ki je bila  izvedena v septembru, kar se je izkazalo tudi v statistiki najemov. Statistika pa pokaže še nekatere druge zanimive vidike uporabe sistema javne izposoje koles, kot na primer, na kak način uporabniki najraje najemajo kolesa in se registrirajo v sistem.  Najbolj uporabljen kanal za izposojo in registracijo koles v sistemu KolesCE je mobilna aplikacija. 
Od skupno 6.298 najemov so uporabniki v mesecu oktobru 2021 v Mestni občini Celje 6060 najemov aktivirali preko mobilne aplikacije v različnih operacijskih sistemih, kar znaša več kot 96 odstotkov vseh najemov. Drug najbolj uporabljen kanal so terminali na postajah, ki so oktobra zabeležili 237 najemov, kar znaša skoraj 4 odstotke. Preko klicnega centra podjetja Nomago je bil ustvarjen 1 najem, na spletni strani pa uporabniki v mesecu oktobru niso aktivirali najema.
Mobilna aplikacija je tudi pri postopku registracije najbolj priljubljen uporabniški kanal. Oktobra je bilo z mobilno aplikacijo ustvarjenih 174 registracij, kar znaša 50 odstotkov vseh. Na terminalu jih je bilo opravljenih 108  (31 odstotkov), na spletni strani sistema 59 oziroma 17 odstotkov,  8 uporabnikov pa se je registriralo v klicnem centru.
Skupaj je bilo od vzpostavitve sistema pa do koncu meseca oktobra 2021 tako zabeleženih že 11.036 registracij uporabnikov v sistem KolesCE.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi