Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
22°C
13°C
JUTRI
21°C
10°C
4736

Krožišče na Dečkovi cesti bo dokončno urejeno še ta mesec

V lanskem letu smo krožišče pri Inposu na Dečkovi cesti postavili kot eksperimentalno prometno ureditev. Na podlagi pridobljenih strokovnih mnenj in izkušenj uporabnikov smo se odločili, da dokončno uredimo krožišče.
Delovanje nove prometne ureditve na Dečkovi cesti smo v zadnjih mesecih spremljali z več vidikov - prometna varnost, cestno prometni predpisi, pretočnost itd. Pri preverjanju različnih prometnih vidikov smo vključili strokovno javnost, predstavnike ZŠAM - šole varne vožnje, predstavnike Policijske postaje Celje in upoštevali mnenja uporabnikov. 
Policijska postaja Celje po uradnih podatkih v času poskusnega obratovanja ni obravnavala nobene prometne nezgode.
Na podlagi pridobljenih mnenj smo sprejeli odločitev za končno ureditev krožišča, ki bo izvedena še ta mesec. Krožišče bo brez levega zavijalnega pasu, torej klasično.
Krajših prometnih konic in zastojev v prometu, ki nastajajo na Dečkovi cesti zaradi programiranega časovnega »zelenega« intervala semaforjev na Mariborski cesti, krožišče ne more preprečiti, vsekakor pa omogoča varno vključevanje prometa z Opekarniške ceste in po novem z območja Celjskega sejma. Na dosedanjem uvozu na sejmišče bomo uredili avtobusno postajo.

Pogodbena vrednost del je 145.500 evrov, dela izvaja podjetje VOC Celje.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi