Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Celebus bo začel voziti tudi ob sobotah

Ker so epidemiološke razmere ugodnejše in Vlada RS sprošča ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, bo Celebus ta teden začel voziti tudi ob sobotah. Verjamemo, da bodo občani spremembe voznega reda veseli. Po dolgih mesecih, ki jih je zaznamovala epidemija, se bodo lahko že to soboto, 5. junija, s Celebusom odpeljali po opravkih. 
Januarja lani, še preden se je pojavil novi koronavirus, je Celebus prepeljal 26.082 potnikov, kar je bilo največ v celotnem obdobju od začetka izvajanja javnega mestnega potniškega prometa na območju Mestne občine Celje. Spomnimo naj, da je Celebus začel voziti v februarju 2019, ko je Mestna občina Celje skupaj z javnim podjetjem Energetika Celje v Trnovljah predala namenu novo polnilnico za stisnjen zemeljski plin, v kateri se poleg ostalih vozil na to vrsto pogona polnijo tudi naši avtobusi. 
Epidemija in z njo povezani ukrepi za preprečitev širjenja novega koronavirusa pa so seveda letno povprečno število potnikov močno zmanjšali. Po statističnih podatkih podjetja Nomago, d. o. o., je Celebus lani prepeljal 120.313 potnikov, kar je v povprečju znašalo 10.026 potnikov na mesec. Toda življenje se počasi vrača v ustaljene tirnice in to se pozna tudi v javnem mestnem potniškem prometu. Najnovejši podatki so zelo spodbudni. V marcu 2021 je bilo s Celebusom na šestih linijah prepeljanih 14.775 potnikov, kar je za dobrih 40 odstotkov več kot v letošnjem februarju.  Največ potnikov (6.397) je bilo prepeljanih na liniji Celje ŽP – Hudinja – Škofja vas – City Center – Celje ŽP. 
Potnikom se zahvaljujemo, ker med vožnjo s Celebusom upoštevajo vsa predpisana higienska priporočila in si ob vstopu ter izstopu iz njega temeljito razkužujejo roke. Razkužilo je nameščeno v zadnjem delu avtobusa.


31.5.2021

Oglejte si tudi