Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Ministra Tanja Fajon in Matjaž Han obiskala Mestno občino Celje

Mestno občino Celje sta v petek popoldan obiskala podpredsednica vlade RS in zunanja ministrica Tanja Fajon in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han. Ministra sta se s svojimi sodelavci srečala z županom Bojanom Šrotom in ostalimi člani vodstva Mestne občine Celje. Tanja Fajon in Matjaž Han sta se ob tem vpisala v knjigo častnih gostov. 


Pogovori so bili namenjeni problematiki financiranja občin v sedanjih zahtevnih razmerah, kar je pogoj za investicije in razvoj občin. 

Župan Bojan Šrot je izpostavil nujnost sprejetja okoljevarstvenega dovoljenja (OVD), ki bo omogočilo dodatno energijo za ogrevanje iz Toplarne Celje. To bo gotovo pomagalo delu občanov pri manjših stroških ogrevanja. 

Po pogovoru na Mestni občini Celje in ogledu Tehnoparka sta se ministra udeležila srečanja Kluba podjetnikov Zlatorog, na katerem je sodelovalo tudi vodstvo Mestne občine Celje. 

Ministra so med drugimi spremljali še državni sekretar ministrstva za pravosodje dr. Sebastjan Zbičajnik, državni sekretar v Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, mag. Marko Koprivc in v.d. direktorja Direktorata za regionalni razvoj dr. Robert Drobnič. 

V ekipi vodstva MOC pa so bili poleg župana še podžupanja Breda Arnšek, podžupan Vladimir Ljubek, direktorica občinske uprave, mag. Ingrid Mastnak in pooblaščenec župana Stane Rozman. 

Obisk obeh ministrov v Celju je sodil v sklop rednih tedenskih obiskov občin. 







Oglejte si tudi