Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Javna kuhinja mesečno gosti povprečno 325 oseb

V program Javna kuhinja je mesečno vključenih povprečno 325 oseb. Za pomoči potrebnim je odprta tudi v prazničnih decembrskih dneh.

Mestna občina Celje zagotavlja sredstva za pripravo in razdeljevanje dnevno toplih obrokov vse dni v letu. Letos bo občina za izvajanje programa zagotovila 236.778 evrov.

Cilj javne kuhinje je, da se materialno ogroženim in pomoči potrebnim občanom zagotovi brezplačni dnevni topli obrok. O upravičenosti odloča Center za socialno delo Celje, izvajalec programa pa je I. osnovna šola Celje. Obroki se razdeljujejo v spremljajočih prostorih šole na Vrunčevi ulici. Prostori se nahajajo v pritličju šole ter imajo lasten vhod. Vrednost toplega obroka znaša 2,04 evra.

Do toplih obrokov je bilo januarja letos upravičenih 319 oseb, junija 329, avgusta pa 324. Podatek za mesec december bo znan januarja naslednje leto.

Na I. osnovni šoli Celje se je v letu 2012 zaključila prenova kuhinje, ki se nahaja v zgradbi na Kosovelovi ulici (bivši Pionirski dom). Ta omogoča pripravo več kot 1000 toplih obrokov hrane dnevno. V sodelovanju z Mestno občino Celje so se na šoli zaradi učinkovite izrabe kapacitet obstoječe kuhinje odločili, da od maja 2014 dalje prevzamejo organizacijo izvajanja programa javne kuhinje. Program se bo v nespremenjeni obliki izvajal tudi naslednje leto.

Oglejte si tudi