Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Sprejet projekt Polet s knjigo

Projekt Polet s knjigo je bil visoko ocenjen (91/100 točk) in izbran za sofinanciranje s strani Evropske unije, preko Evropske solidarnostne enote od julija 2022 dalje. 
Glavni cilj projekta je tako dvig bralne pismenosti, bralne kulture in družinske pismenosti v Sloveniji, hkrati pa ljudem, ki so socialno ogroženi omogočiti dostop do kakovostne literature in do brezplačnega znanja o branju.

V projektu bodo aktivno sodelovali tudi nekateri vrtci, lokalne skupnosti in mestne četrti, med drugimi tudi Osrednja knjižnica Celje ter Centri za socialno delo Maribor, Celje in Ljubljana. Polet s knjigo vključuje mlade, študente iz smeri predšolska vzgoja, ilustracija in slovenistika. Podprla pa ga je tudi strokovnjakinja s področja mladinske književnosti, red. prof. dr. Dragica Haramija.

Kakovostna literatura bo tako lažje našla prostor v domovih socialno ogroženih skupin. V sklopu projekta bo nastal tudi nacionalni priročnik za spodbujanje branja, bralne kulture in bralne pismenosti, v katerem bodo predstavljena kakovostna otroška dela.
Zvrstilo se bo tudi nekaj delavnic za mlade, kako spodbujati razvoj pismenosti v vzgojno-izobraževalnih zavodih in v prostem času. 

vir: MC Celje


Oglejte si tudi