Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Mladi obrazi Celja - Tia Tanja Živko

Spoznajte Tio Tanjo Živko, atletinjo, ki je v zadnjem letu podrla kar sedem državnih rekordov na razdaljah od 800 do 3000 m.

Reprezentantka Slovenije in dvakratna Naj atletinja leta (v kategoriji pionirk in mlajših mladink) obožuje tek že od malih nog, ker pa prihaja iz atletske družine, sta ji bila atletika in tek postavljena v zibelko. Trenira skoraj vsak dan, tek pa ji predstavlja sprostitev. Lansko sanjsko atletsko sezono je zaključila z naslovom državne prvakinje v krosu na 3000 m za mlajše mladinke in bronasto medaljo EYOF.

"Moja največja želja je nastop na Olimpijskih igrah in poseg po medalji. Tako kot imam jaz svoje vzornike, si želim, da bi bila tudi sama vzornica nekomu," opisuje svoje cilje za prihodnost nadobudna atletinja. V letu 2024 jo čaka prehod v višjo starostno kategorijo, kar jo motivira, saj bo lahko nastopila na večjih mednarodnih tekmovanjih. V tej sezoni si želi uvrstitve na svetovno prvenstvo v Peruju.

Tia Tanja že zdaj predstavlja velik vzor mladim športnicam in športnikom, saj so njeni rezultati odraz trdega dela in vztrajnosti. Prepričani pa smo, da jo čaka še vrhunska atletska kariera.

Poznate še kakšnega uspešnega mladega Celjana ali Celjanko? Zaupajte nam v komentarjih.


(vir: Facebook - Mestna občina Celje)

Oglejte si tudi