Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Javno posvetovanje za pripravo Lokalnega programa za mlade v Mestni občini Celje 2021 – 2026 Mladi so Celje

Celjski mladinski center, javni zavod za mladinsko kulturo, izobraževanje, informiranje in šport, v sodelovanju z Mestno občino Celje in Mladinskim svetom Celje vabi na srečanji fokusnih skupin za pripravo novega Lokalnega programa za mlade v Mestni občini Celje med letom  2021 in 2026 Mladi so Celje. Gre za dokument, ki bo v skladu  z Odlokom o mladini v Mestni občini Celje z različnimi ukrepi na različnih področjih pripomogel k boljšemu in kvalitetnejšemu življenju mladih od petnajstega do tridesetega leta starosti. 

Področja, na katera se bodo nanašali ukrepi:

– avtonomija mladih in učenje za življenje;

– neformalno učenje in usposabljanje ter večanje kompetenc mladih, dostop mladih do trga dela in razvoj podjetnosti mladih;

– skrb za mlade z manj priložnostmi v družbi;

– prostovoljstvo, solidarnost in medgeneracijsko sodelovanje mladih;

– mobilnost mladih in mednarodno povezovanje;

– sistematična skrb pri ponujanju podpore na področju izobraževanja, poklicnega usmerjanja in svetovanja ter storitev za lažji prehod iz šole na trg dela;

– zdrav način življenja in preprečevanje različnih oblik odvisnosti mladih;

– dostop mladih do kulturnih dobrin in spodbujanje ustvarjalnosti ter inovativnosti mladih;

– sodelovanje mladih pri upravljanju javnih zadev v družbi.


Oblikovali so fokusne skupine, ki bodo na dveh srečanjih pripravile osnutke ukrepov iz zgoraj omenjenih področij. Srečanji, ki bosta 28. januarja 2021 in 4. februarja 2021, bosta zaradi zajezitve preprečevanje okužb z novim koronavirusom potekali preko preko aplikacije ZOOM. Kdor se želi  udeležiti katerega izmed srečanj, se mora najkasneje do 25. januarja prijaviti na info@mc-celje.si .


Prvo srečanje:  28. januar 2021 ob 10. uri. Obravnavana področja: zaposlovanje in podjetništvo, stanovanjska politika, okolje, infrastruktura in neformalno izobraževanje.
Drugo srečanje: 4. februar 2021 ob 10. uri. Obravnavana področja: psihično in fizično počutje, aktivacija in mladinsko organiziranje, informiranje, dialog z odločevalci ter kultura in prosti čas.

Obe srečanji bosta potekali po naslednjem programu:

10. 00 – uvodni pozdrav

10.10 do 10.30 - predstavitev namena fokusne skupine ter kratek pregled izsledkov raziskave med mladimi in mladinskimi organizacijami v Mestni občini Celje na petih področjih.

10. 30 do 11.15 – razdelitev v pet skupin ter javno posvetovanje 

11. 15 do 11.30 – kratka predstavitev ugotovitev posameznih skupin.


K sodelovanju vabijo vse mlade in mladinske organizacije, organizacije za mlade, predstavnike formalnega šolskega izobraževanja in vse druge strokovne organizacije, ki delajo za mlade ali z mladimi. 


Vse, ki se posveta ne bodo uspeli udeležiti, vendar imajo predloge, vljudno vabijo, da le te v pisni obliki posredujejo na info@mc-celje.si najkasneje do 4.2.2021. Vsi prispeli predlogi, ki  bi lahko pripomogli k izboljšanju stanja na področju mladih v lokalni skupnosti in bodo v skladu z javnim interesom, bodo upoštevani in vključeni v predlog Lokalnega programa za mlade v Mestni občini Celje 2021 – 2026 Mladi za Celje.

Oglejte si tudi