Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C
Oceni objavo

Podžupanja Breda Arnšek: Ti čudoviti, posebni otroci so naš zgled.

Celje, 1. oktober 2020 – Podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek se je danes udeležila odprtja prodajne razstave unikatnih izdelkov varovancev Centra za varstvo in delo Golovec, ki jo pripravljajo v sodelovanju z Društvom Otroci otrokom.
Podžupanja je med drugim povedala, da imamo v Celju veliko srečo, da pri nas delujejo ustanove, kot so Center za varstvo in delo Golovec, Osnovna šola Glazija in Društvo Otroci otrokom. To so tisti, ki za naše posebne, čudovite otroke razprejo svoje roke in jim nudijo drugi dom. Povedala je, da so nam posebni otroci in odrasli s svojo preprostostjo, iskrenostjo in srčnostjo lahko velik zgled, saj mi v vsakdanje hitenju včasih pozabimo, kaj zares šteje: da znamo drug drugemu pogledati v oči, pristni medosebni odnosi in čas, ki si ga vzamemo za sočloveka.
Prodajna razstava z lepimi, uporabnimi in unikatnimi izdelki, s katerimi si lahko vsak polepša dom ali z njimi koga razveseli, bo odprta ves oktober. Vsak od izdelkov je poseben in nosi ne le prstni odtis, temveč tudi osebno izpoved tistega, ki ga je ustvaril, je ob odprtju razstave povedala umetnostna zgodovinarka Dona Pratnekar.
Izkupiček od prodaje izdelkov je namenjen nagradam varovancev Centra za varstvo in delo Golovec, je pojasnila direktorica centra Tatjana Sojič.
S prisrčnim nastopom so odprtje obogatili učenci Osnovne šole Glazija. Učenka Daša je recitirala tudi Pavčkovo pesem Sreča:

Sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne pod palcem skrit zaklad.
Sreča je, ko se delo dobro opravi.
In ko imaš nekoga rad.


Društvo Otroci otrokom, ki ga vodi Nejc Štefanič je že tretje leto zapored povabilo Center za varstvo in delo Golovec, da predstavi svoje unikatne izdelke, ki jih izdelujejo v delavnici na Ostrožnem. Nekaj izdelkov si lahko pogledate tudi na tej spletni strani: http://www.cvd-golovec.si/shop/.  
Razstavo je Mestna občina Celje podprla tudi z razpisom Kabineta župana za sofinanciranje prireditev, projektov in dogodkov.

Oglejte si tudi