Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Na savinjskem nabrežju bodo sijale praznične podobeLampijoni povezujejo otroke in mlade med seboj in z lokalno skupnostjo

Celje, 4. december 2019 – Danes na savinjskem nabrežju nameščajo unikatne lampijone, ki so jih z veliko ljubezni ustvarili v celjskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah. Čudoviti lampijoni bodo dopolnili praznično podobo Pravljičnega Celja. Kot vsako leto bodo zasijali na večer, ko otroke obišče sveti Miklavž. 


Pravljične hiške, čarobna mesta, nežne snežinke, pisana božična drevesa in druge praznične podobe bodo krasile savinjsko nabrežje. Projekt poteka že 8. leto zapored v sodelovanju med Mestno občino Celje, Zavodom Celeia Celje in Šolskim centrom Celje (tri njihove srednje šole pomagajo pri tehnični izvedbi). Lampijone so poslikali otroci ni mladi iz sedmih vrtcev, enajstih osnovnih šol in šestih srednjih šol skupaj s svojimi mentorji. Glavni namen tega projekta je, da vrtce in šole povabimo k sodelovanju pri ustvarjanju prazničnega vzdušja v mestu. Na njihove izdelke smo tudi letos zelo ponosni in verjamemo, da se jih bo razveselilo veliko ljudi. Tudi med letom je sodelovanje Mestne občine Celje s šolami in vrtci bogato in raznoliko. Njihov prispevek k pestrosti dogajanja v mestu zelo cenimo.


Zelo pomembno pa je tudi, da otroci in mladi ob ustvarjanju poslikav in prazničnih podob sodelujejo med seboj. Lampijone ustvarjajo skupine otrok in mladih, ki tako skupaj preživljajo čas ob izdelovanju nečesa lepega in unikatnega. Pomembno delo opravijo šivilje s Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko, dijaki Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, ki v lampijone nameščajo svetlobne elemente, in dijaki Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja, ki lampijone sestavljajo in pomagajo pri nameščanju. Med seboj torej sodelujejo tudi šole Šolskega centra Celje.


Prepričani smo, da bodo lampijoni v veselje Celjankam, Celjanom in obiskovalcem Pravljičnega Celja. Zahvaljujemo se vsem, ki so v ustvarjanje in izdelovanje vložili delo in domišljijo. V tem, da znamo opaziti čarobnost in lepoto, je največji čar decembrskih dni.
 


Dijaki Gimnazije Celje - Center, predšolska vzgoja

Sodelujoči pri poslikavi podrobneje:

VRTCI
- Vrtec Anice Černejeve (4 enote: enota Sonce, enota Luna, enota Hribček, enota Mavrica)
- Vrtec Tončke Čečeve (5 enot: enota Center, enota Gaberje, enota Hudinja, enota Aljažev hrib, enota Ljubečna)
- Vrtec Zarja (5 enot: enota Mehurček, enota Iskrica, enota Živ žav, enota Ringa raja, enota Čira čara)
- Vrtec Danijelov levček (enota Center)
- MONTESSORI SVET - hiša otrok
- Zasebni vrtec Vesela hiša
- Waldorfski vrtec


OSNOVNE ŠOLE
- I. osnovna šola Celje
- II. osnovna šola Celje
- III. osnovna šola Celje
- IV. osnovna šola Celje
- Osnovna šola Frana Kranjca Celje
- Osnovna šola Frana Roša Celje
- Osnovna šola Hudinja
- Osnovna šola Lava Celje
- Osnovna šola Ljubečna
- Osnovna šola Glazija Celje
- Waldorfska šola

SREDNJE ŠOLE
- Ekonomska šola Celje
- Šolski center Celje, Gimnazija Lava
- Šolski center Celje, Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja
- Srednja šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje
- Gimnazija Celje – center
- Srednja zdravstvena šola Celje

 

Oglejte si tudi