Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Celjski dom z obnovo dvorišča prijaznejši invalidom

Celje, 28. julij 2021 – Z zaključkom 2. faze prenove dvorišča Celjskega doma se je končala zunanja ureditev te pomembne historične stavbe. Dvorišče je z dvignjenim platojem, navezavo na Ulico XIV. divizije in dvigalom prilagojeno invalidom, ki zdaj brez težav vstopajo v Celjski dom.
V drugi fazi prenove dvorišča smo uredili priključek na Ulico XIV. divizije, dvignjen plato stopnišča, klančino, historično ograjo in avtobusno postajališče s taktilnimi označbami. Parkiranje na dvorišču Celjskega doma je dovoljeno le še invalidom. Vsa dela so potekala pod nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine.
S projektom, ki je vreden 111.600 evrov, smo dopolnili obnovo, ki smo jo končali že v sklopu energetske sanacije Celjskega doma, historične obnove fasade in ostrešja. Zunanjost Celjskega doma je zdaj dokončno urejena. 
S prenovo Celjskega doma sicer še nismo povsem zaključili. V načrtu imamo še ureditev kletnih prostorov in prostorov nekdanje cvetličarne ter ambientalno osvetlitev. S projektom smo se že prijavili na razpis Ministrstva za kulturo, vendar do sedaj nismo bili uspešni, zato iščemo nove vire financiranja. 

Oglejte si tudi