Logo MojaObčina.si
DANES
5°C
-4°C
JUTRI
2°C
-1°C
Oceni objavo

Zaključek 26. Mednarodnega razpisa za likovna dela otrok z naslovom "Živalsko kraljestvo"

Uspešno smo zaključili 26. mednarodni razpis za otroška likovna dela otrok z naslovom “ŽIVALSKO KRALJESTVO”, s katerim Muzej novejše zgodovine Celje od leta 2018 nadaljuje delo Zavoda za ustvarjalni razvoj mladih pod imenom Hermanova galerija.

Mednarodni razpis, namenjen otrokom od 6. do 12. leta, je bil odprt od 1. 9. 2022 do 31. 3. 2023 in v tem času smo prejeli 1177 likovnih del iz 17 različnih držav.

Otroci so sodelovali v dveh starostnih kategorijah: I. (6 – 9 let) in II. (10 – 12 let). V vsaki kategoriji smo podelili 10 nagrad ter 50 posebnih priznanj, vsi sodelujoči pa so prejeli elektronsko potrdilo o sodelovanju na razpisu.

Komisijo, ki je opravila izbor nagrajenih likovnih del in del, ki so prejela posebna priznanja, so sestavljali umetnostna zgodovinarka Urška Todosovska-Šmajdek, akademska slikarka Suzana Senica in Melanija Grahovac.

Nagrajena dela bodo na ogled v Otroškem muzeju Hermanov brlog, ogledate pa si jih lahko tudi v spodnji galeriji. Vsa nagrajena likovna dela so tudi del muzejskega fonda Hermanova galerija.

Nov razpis za likovna dela otrok bo objavljen v mesecu septembru 2023.


(vir: muzej-nz-ce.si)

Oglejte si tudi