Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Virtualni Sprehod skozi Pravljično Celje presegel pričakovanja

Pravljično Celje 2020 je bilo zaradi vsem znanih okoliščin drugačno, saj zaradi ukrepov proti širjenju koronavirusa nismo mogli pripraviti dogodkov na prostem, božično-novoletnega sejma ali Pravljične dežele za otroke. Vseeno pa smo na Zavodu za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje skušali čim bolj približati praznični čas vsem Celjankam ter Celjanom, pa tudi drugim, s serijo videoposnetkov, ki smo jih objavljali na družbenih omrežjih, spletnih straneh ter televiziji.

Sprehod skozi Pravljično Celje, kakor smo poimenovali serijo videoposnetkov, je za Zavod Celeia Celje posnela Almedia na čelu z Alenom Pavšarjem. Objavili smo 10 videoposnetkov, od tega dva s prikazom t.i. vodne simfonije na Krekovem trgu. Predvajali smo jih na Facebook kanalih Visit Celje, Pravljično Celje, Celje - knežje mesto, spletni strani www.visitcelje.eu, YouTube kanalu Visit Celje ter na televizijah TV Celje in VTV Studio.

Virtualna novost Sprehod skozi Pravljično Celje je požel veliko zanimanja in je presegel pričakovanja. Tako na zavodu kot drugi vpleteni smo dobili precej pohval, dobro delo pa se kaže tudi v številkah – všečkih, komentarjih, delitvah, shranitvah ter ogledih nasploh.

Objave Sprehoda skozi Pravljično Celje so dosegle skupaj več kot 87.000 ljudi. Najvišji odziv smo zabeležili pri prvi objavi, to je bil virtualni prižig lučk, sledil je videoposnetek s sporočilom Miklavža.

V videoposnetkih smo zajeli kadre z različnih celjskih lokacij, vključili znane Celjanke ter Celjane ter dali možnost dijakom celjskih srednjih šol, da pokažejo svoj glasbeni in umetniški talent. Širni Sloveniji smo pokazali praznično krasitev mesta, za vzdušje v tem času pa so pomagali skrbeti dobri možje in pravljične vile. Na Krekovem trgu smo med drugim na avdio-vizualni kulisi predvajali pravljice, za ambientalno glasbo pa smo poskrbeli z mestnim ozvočenjem. Celotno dogajanje, krasitev in svetlobne kotičke smo dokumentirali s fotografijami ter videoposnetki Monike Škorjanc ter Matica Holobarja/Magičnih spominov.

 

Vsi videoposnetki so dosegljivi na:

https://www.visitcelje.eu/sl/izdelek/pravljicno-celje/

https://www.facebook.com/gocelje/

https://www.youtube.com/channel/UC9tdSw7IFErhnnmvW1jDcpQ/videos

 

Foto: Magični spomini

Oglejte si tudi