Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Celje
DANES
22°C
11°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Razpis abonmajev koncertne sezone 2020/2021

Zavod Celeia Celje vabi k vpisu abonmajev v koncertni sezoni 2020/2021

 

KONCERTNA SEZONA 2020/2021

 

KONCERTNI ABONMA

 

Sreda, 11. 11. 2020 – Narodni dom, ob 19.30

PEVSKI OBETI IN PRIČAKOVANJA

Ernestina Jošt, sopran

Nadia Ternifi, sopran

Gregor Ravnik, tenor

Aleksandra Pavlovič, klavir

Glasbena matica Ljubljana je eno najstarejših glasbenih društev na Slovenskem, ki bo leta 2022 praznovala 150-letnico obstoja. Med prvimi dejavnostmi društva je bila skrb za mlade pevce in dvig pevske kulture. Ob vnovični oživitvi dejavnosti je tako najprej zaživel edinstveni cikel pevskih samospevov, kjer se s samostojnim pevskim večerom predstavljajo najvidnejši slovenski pevci. Pevskemu ciklu je bil kmalu dodan še poseben večer, na katerem se predstavlja najmlajša generacija pevcev. Kot pove že naslov »Pevski obeti in pričakovanja«, na teh glasbenih večerih nastopajo mladi pevci, ki pa so že opozorili na svoj talent kot dobitniki državnih in mednarodnih priznanj ter izbranih vlog v opernih gledališčih. V Celju bodo izbrani pevci gostovali prvič, le dan po predstavitvi na koncertu v Viteški dvorani v Plečnikovih Križankah.

Spored: Franz Schubert, Richard Strauss, Nejc Bečan, Iztok Kocen, Henri Duparc, Edvard Grieg, Franz Liszt, Lucijan Marija Škerjanc, Marijan Lipovšek

 

Sreda, 20. 1. 2021 – Narodni dom, ob 19.30

Oskar Laznik, saksofon

Tadej Horvat, klavir

Oskar Laznik je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani in zaključil podiplomski študij na Visoki šoli za glasbo in ples v Kölnu pri prof. Danielu Gauthieru. Oskar je zmagovalec številnih tekmovanj doma, v Franciji in Nemčiji. Njegov repertoar obsega tako standardna dela za saksofon, kot tudi transkripcije del iz obdobij baroka, klasicizma in romantike. Kot solist in komorni glasbenik je nastopil na pomembnih festivalih in koncertih v Sloveniji, Srbiji, Nemčiji, Franciji, Latviji, Ukrajini, Italiji in ZDA. Veliko pozornosti posveča tudi sodelovanju s skladatelji in širjenju repertoarja za saksofon. Nova dela so mu tako posvetili Peter Šavli, Nina Šenk, Uroš Rojko in Matej Bonin. Deluje tudi kot profesor saksofona in komorne glasbe na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Tadej Horvat je po študiju v Ljubljani uspešno zaključil specialistični študij klavirja v razredu prof. Aleksandra Madžarja v Bernu. V času študija je uspešno nastopil kot solist z različnimi slovenskimi in tujimi orkestri in med drugimi koncerti izvedel tudi slovensko noviteto – Koncert za klavir in orkester št. 2 v C-duru Janeza Osredkarja. Sodeluje z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki, vodi klavirski seminar v okviru poletne šole »Ars Longa Vita Brevis« in deluje kot korepetitor na Konservatoriju za glasbo in balet in Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Spored: Wijnand van Klaveren, Fernande Decruck, Janez Matičič, Francois Borne, Astor Piazzolla, Vadim Neselovsky

 

Sreda, 3. 3. 2021 – Narodni dom, ob 19.30

Bernhard Parz, klavir

Wolfgang David, violina

Wolfgang Panhofer, violončelo

Trije ugledni dunajski solisti in komorni glasbeniki se v tej zasedbi v Sloveniji predstavljajo prvič. Pianist Bernhard Parz je leta 2009 postal najmlajši profesor klavirja na dunajskem glasbenem konservatoriju. Kot solist in komorni glasbenik nastopa na prestižnih festivalih po vsem svetu in je nosilec prestižnega naziva Bösendorfer Artist ter ambasador dunajske glasbene kulture. Violinist Wolfgang David je violino študiral pri Rainerju Küchlu, znamenitem koncertnem mojstru Dunajskih filharmonikov, dunajsko univezo pa je začel obiskovati že pri osmih letih. Kot solist je nastopal s Kraljevim filharmoničnim orkestrom iz Londona, Simfoničnim orkestrom Dunajskega radia ter simfoničnimi orkestri iz Berna, Johannesburga in New Yorka. Igra na violino cremonskega mojstra Carla Bergonzija iz leta 1724. Violončelist Wolfgang Panhofer je študiral na dunajski Univerzi za glasbo in na Royal Northern College of Music v Angliji. Koncertira kot komorni glasbenik ter solist z različnimi orkestri po Evropi, ZDA, Aziji in Oceaniji, med drugim z Dunajskimi simfoniki in Simfoničnim orkestrom BBC.

Spored: Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Felix Mendelssohn Bartholdy

 

Sreda, 14. 4. 2021 – Celjski dom, ob 19.30

Jure Hladnik, klarinet

Ana Mezgec, violina

Beti Bratina, violina

Gea Pantner Volfand, viola

Jaka Trilar, violončelo

Jurij Hladnik, solo klarinetist v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, bo na koncertu v Celju nastopil v izbrani družbi kolegov iz istega ansambla, sicer diplomantov Akademije za glasbo v Ljubljani. Hladnik je diplomiral in končal podiplomski študij pri prof. Alojzu Zupanu. V času šolanja je prejel številne prve nagrade na tekmovanjih mladih glasbenikov. Nastopa kot solist in član različnih komornih zasedb ter orkestrov, deluje pa tudi kot profesor na Glasbeni šoli Celje in asistent na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Ana Mezgec in Beti Bratina sta študij violine zaključili v razredu prof. Monike Skalar. Ana, ustanovna članica in koncertna mojstrica ansambla Musica Emonica, je za solistični nastop z orkestrom SNG Maribor prejela študentsko Prešernovo nagrado. Beti je članica godalnega kvarteta Accadémia, s katerim redno koncertira doma in na tujem, pod mentorstvom prof. Barbare Nagode pa se posveča tudi opernemu petju. Gea Pantner Volfand, solo violistka Simfonikov RTV Slovenija, je zaključila podiplomski študij pri prof. Miletu Kosiju. Sodeluje z vsemi slovenskimi profesionalnimi orkestri in redno koncertira v komornih zasedbah s priznanimi glasbeniki kot so Mate Bekavac, Irena Grafenauer, Boštjan Lipovšek, Andrej Žust idr. Jaka Trilar je diplomiral pri prof. Milošu Mlejniku. Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih pri uglednih pedagogih, aktiven pa je tudi kot komorni glasbenik in pedagog.

Spored: Wolfgang Amadeus Mozart, Charles Villiers Stanford, Carl Maria von Weber

 

Sreda, 12. 5. 2021 – Narodni dom ob 19.30 KA 5. ab

ANSAMBEL ZA SODOBNO GLASBO MD7 

Matej Zupan, flavte

Jože Kotar, klarineti

Miha Šuler, pozavne

Franci Krevh, tolkala

Maja Rome, viola

Igor Mitrović, violončelo

Luca Ferrini, inštrumenti s tipkami

Ansambel za sodobno glasbo MD7 je nastal leta 2001 pod umetniškim vodstvom Pavla Mihelčiča. Sestav, v katerem so zbrani vodilni slovenski instrumentalisti, ima za seboj številne uspešne koncerte doma in v tujini (Avstrija, Hrvaška, Irska, Italija, Koreja, Romunija, Ukrajina), njegov repertoar pa obsega več kot 100 skladb domačih in tujih avtorjev, ki so napisana prav za ta ansambel. Posneli so tri samostojne plošče, njihove izvedbe pa so prisotne tudi na ploščah, ki so izšle v Italiji, Avstriji, Romuniji in Avstraliji. Ansambel MD7 je leta 2013 prejel Lipovškovo nagrado Društva slovenskih skladateljev za izjemen doprinos pri uveljavitvi slovenske glasbene ustvarjalnosti.

Spored naknadno.

GM ODER

 

Sreda, 18. 11. 2020 – Celjski dom, ob 19.30

TRIO TEMPESTOSO

Andraž Golob, klarinet

Urban Megušar, violončelo

Sanja Mlinarič, harmonika

Člani zasedbe Trio Tempestoso so bili leta 2019 zmagovalci enega največjih tekmovanj za sodobno glasbo »Boris Pergamenščikov« v Berlinu. Študenti na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu skupaj muzicirajo od leta 2017, njihov mentor je mednarodno priznani umetnik Janne Rättyä. Dodatno se izobražujejo še pri uglednih glasbenikih kot so Gerald Pachinger, Julian Arp in Martin Rainer. Koncertirajo po odrih po vsej Evropi – v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Italiji, Španiji, na Portugalskem in Češkem. Andraž Golob je po maturi v Celju pričel s študijem klarineta najprej pri profesorju Bertramu Eggru in nato pri profesorju Geraldu Pachingerju. Urban Megušar je študent violončela pri prof. Julianu Arpu, harmonikarka Sanja Mlinarič pa je pod mentorstvom Janneta Rättyä diplomirala tako iz koncertne kot pedagoške smeri, trenutno pa nadaljuje s študijem na magistrski stopnji.

Spored: Uroš Rojko, Jukka Tiensuu, Perttu Haapanen, Frank Zabel, Sebastian Fagerlund

 

Sreda, 13. 1. 2021 – Narodni dom, ob 19.30

Lovro Korošec, bariton

Barbara Verhovnik, klavir

Baritonist Lovro Korošec je študent na Oddelku za solopetje Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, kjer obiskuje 2. letnik dodiplomskega študija pri red. prof. Pii Brodnik, pianistka Barbara Verhovnik pa študentka 1. letnika magistrskega študija na Akademiji za glasbo, kjer je v razredu profesorja Vladimirja Mlinarića zaključila prvo stopnjo dodiplomskega študija. Barbara in Lovro sta sestrična in bratranec, kar je pripeljalo do številnih sodelovanj, med zadnje velike projekte spada lanski Večer samospevov in opernih arij v domu II. slovenskega tabora Žalec. Letos sta se udeležila seminarja interpretacije samospeva pod vodstvom svetovno znanih umetnic na področju samospeva, sopranistke Marthe Guth in pianistke Erike Switzer.

Spored: Ralph Vaughan Williams, Fran Gerbič, Benjamin Ipavec, Risto Savin, Miroslav Vilhar

 

Sreda, 10. 2. 2021 – Celjski dom, ob 19.30

Sebastijan Buda, rog

Peter Firšt, trobenta

Žan Kopše, pozavna

Rogist Sebastijan Buda je študent Akademije za glasbo v Ljubljani, dobitnik več deset zlatih in drugih visokih nagrad s tekmovanj doma in v tujini in uspešen komorni glasbenik ter solist, ki je nastopal s številnimi slovenskimi in tujimi orkestri. Peter Firšt je študent Glasbene akademije v Zagrebu in solo trobentar Synchron Stage Orchestra na Dunaju, redno pa nastopa s Salzburško filharmonijo in Zagrebško filharmonijo. Je dobitnik osmih prvih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter član Zagrebškega trobilnega kvinteta. Pozavnist Žan Kopše je študent Akademije za glasbo v Ljubljani. Redno dosega vidne uspehe na državnih in mednarodnih tekmovanjih – kot solist in član trobilnih komornih zasedb. Ob študiju aktivno nastopa kot komorni in orkestrski glasbenik, najpogosteje s Simfoničnim orkestrom SFK Eurosymphony in Slovensko filharmonijo, kot tudi s Trobilnim ansamblom Slovenske filharmonije.

Spored: Eric Ewazen, Vaclav Nehybel, Francis Poulenc, Rok Golob, Tomaž Habe, Charles Reskin

 

Sreda, 10. 3. 2021 – Celjski dom, ob 19.30

Teja Udovič Kovačič, harmonika

Teja Udovič Kovačič je študentka harmonike na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu red. prof. Boruta Zagoranskega. Je večkratna zmagovalka mednarodnih tekmovanj v Pulju, Castelfidardu, Trstu, mednarodnega tekmovanja SVIREL ter državnega tekmovanja Temsig, kjer ji je strokovna žirija letos podelila tudi posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja. V letu 2019 se je Teja predstavila v ciklu Mladi virtuozi, v okviru Festivala Ljubljana ter na Poletnem orgelskem ciklu Franc Goršič, letos pa v ciklu Prisluhnimo v operi Glasbene mladine ljubljanske. Kot solistka redno koncertira z Obalnim komornim orkestrom, leta 2018 je nastopila v finalu slovenskega predizbora tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, nastopala pa je tudi s Simfoničnim orkestrom Nova Filharmonija, Godalnim orkestrom Vladimir Lovec, Simfoničnim orkestrom Vladimir Lovec in Harmonikarskim orkestrom Konservatorija Maribor.

Spored: Georg Friedrich Händel, Mikhail Bronner, Staffan Mossenmark, Lojze Lebič, Davor Lončar Petrovič

 

Sreda, 19. 5. 2021 – Narodni dom, ob 19.30

Milena Keser, klarinet

Stefan Pajanović, klavir

Milena Keser je študirala v razredih prof. Aloisa Brandhoferja in Andreasa Schablasa na  Mozarteumu v Salzburgu. V času šolanja je na številnih domačih in tudjih tekmovanjih prejela več nagrad. Kot študentka redno igra v komornih in orkestrskih zasedbah, katerih ustvarjanje vidi kot nepogrešljiv del svoje glasbene izobrazbe in nadaljnje življenjske poti. Pianist Stefan Pajanović študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Jasminke Stančul. Na tekmovanjih TEMSIG ter mednarodnih tekmovanjih v Trstu, Povolettu in Varaždinu je osvojil več nagrad in priznanj. Svoje klavirsko znanje izpopolnjuje na seminarjih pri priznanih pianistih in pedagogih, kot so Aleksandar Madžar, Ruben Dalibaltayan, Aleksandar Serdar, Konstantin Bogino, Laura Pietrocini in Claudio Martinez Mehner.

Spored: Johannes Brahms, Ljubo Rančigaj, Robert Schumann, Francis Poulenc, Črt Sojar Voglar

 

Vse imetnike abonmajskih vstopnic zadnje sezone (2019/2020) obveščamo, da njihovi abonmaji veljajo tudi v sezoni 2020/2021

 

Vpis za nove abonente je od ponedeljka do sobote od 9.00 do 17.00 (ob nedeljah od 10.00 do 13.00) v TIC-u, Glavni trg 17, Celje. Informacije in rezervacije po telefonu: 03 428 79 36.

 

Cene abonmajev:

  • KONCERTNI ABONMA - 5 koncertov - Redna cena: 40 € - Mladina in upokojenci: 25 €
  • GM ODER - 5 koncertov - Prost vstop.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Oglejte si tudi