Logo MojaObčina.si

Celje

JUTRI
12°C
4°C
SOB.
8°C
5°C

Praznik Mestne občine Celje letos praznujemo doma

To soboto naše čudovito mesto praznuje! 11. april je obletnica pridobitve mestnih pravic in vsako leto ta zgodovinski dogodek ponosno praznujemo ves mesec april. Letos osrednje slovesnosti in drugih prireditev ob prazniku zaradi izrednih razmer žal ne bo, smo pa izdali praznično brošuro s predstavitvijo vseh prejemnikov najvišjih priznanj Mestne občine Celje.

Celje je dobilo novega častnega meščana, arhitekta Janka Hartmana, ki je pomembno zaznamoval podobo našega mesta. Podeljujemo zlati celjski grb gospodarstveniku Tomažu Benčini, srebrne grbe mag. Marijani Kolenko, Ekonomski šoli Celje in Nogometnemu klubu Celje, bronaste grbe dr. Borutu Batagelju, Lenartu Horvatiču in Območni obrtno-podjetniški zbornici Celje. Letos podeljujemo kar šest kristalnih celjskih grbov odličnim diplomantkam.
Vsak od štirinajstih prejemnikov najvišjih priznanj je izjemen in je Celju dal veliko. Nanje smo ponosni. Takoj, ko bo to mogoče, bomo osrednjo slovesnost ob prazniku in uradno podelitev priznanj nadoknadili.


Tukaj je dostopna predstavitev prejemnikov priznanj s fotografijami.  


Galerija na prostem malo drugače

V težkih časih je še posebej pomembno opaziti tudi dobre zgodbe, ki nas povezujejo. Otroci in mladi so letos ustvarjali (in še bodo, ko se vrnejo v vrtce in šole), na temo »Znanost: sanjamo sanje – odkrivamo znanje«. Vsakemu posebej, tudi njihovim mentoricam in mentorjem se želimo zahvaliti za njihovo delo. Ko bo to mogoče jih bomo Celjankam in Celjanom predstavili tudi v starem mestnem jedru Celja. Vse fotografije so objavljene na spletni strani Mestne občine Celje.  


Celje, vse najboljše!
#ostanimozdravi

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi