Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
31°C
15°C
JUTRI
31°C
16°C
1247

Komemoracije ob dnevu spomina na mrtve

Mestna občina Celje je pred dnevom spomina na mrtve izkazala spoštovanje žrtvam vojn in častnim meščanom.

Delegacije Mestne občine Celje so polagale vence na pri Starem piskru, na Teharju in pri grobnici Golovec.Slavnostni govornik pri Starem piskru je bil dr. Borut Batagelj, direktor Zgodovinskega arhiva Celje, slovesnost pa je pripravila III. osnovna šola Celje.
 
Predstavniki Mestne občine Celje so prejšnji teden obiskali tudi grobove častnih meščanov na celjskem pokopališču, kjer so pokopani Albert Sirk, dr. Josip Tominšek, Stane Kokalj, Fedor Gradišnik, Blaž Pristovšek, Fran Roš, Janko Orožen, Franc Kač, Rado Jenko, Jože Marolt,  prof. dr. Janko Lešničar in Stanko Lorger.  
Prometni režim med praznikiV četrtek, 31. oktobra, in v petek, 1. novembra, od 7. do 17. ure bo veljala začasna sprememba prometnega režima z enosmernim prometom na cestah Mirna pot in Teharje, ki vodita do pokopališč. Dvosmerni promet bo dovoljen le za avtobuse, taxi-je in invalide. Promet bodo usmerjali reditelji.Celebus bo v četrtek, 31. 10., in petek, 1. 11., vozil na dveh linijah in sicer na relaciji Hudinja-Nova vas-Lava–železniška postaja–Breg–Polule–Skalna klet–Teharska, po Mirni poti na pokopališče in s pokopališča po Kolškovi, med 10.00 in 16.45 uro. Prav tako bo vozil tudi na relaciji Železniška postaja-Mestno pokopališče Celje, po Mirni poti na pokopališče in s pokopališča po Kolškovi, med 8. in 16.45 uro. Vozni red je objavljen na spletnih straneh Mestne občine Celje in podjetja Nomago.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi