Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
7°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

KD Celjska folklorna skupina na Maroltovem območnem srečanju odraslih folklornih skupin

V nedeljo, 21. aprila 2024, je v Šoštanju potekalo Maroltovo območno srečanje odraslih folklornih skupin, katerega smo se udeležili tudi KD Celjska folklorna skupina, ki je letos zakorakala v 51-letnico delovanja.

Predstavili smo se s spletom »Na sred` vasi« s plesi iz Sel pri Borovljah. Avtorici koreografije sta Vesna Klavžar in Andreja Vodušek. Gre za zgodbo iz Koroške vasi, kjer se pripravljajo na zabavo s plesom, ampak dekleta zaman čakajo svoje simpatije, zato same zaplešejo. Končno se zaslišijo fantovski koraki in fante povabijo na ples. Skupaj zaplešejo in se skrivaj pogledujejo, pri zadnjem plesu pa se skupaj prav živahno zavrtijo in odplešejo v temno noč.

Vodilo KD Celjske folklorne skupine je kakovost in strokovnost, zato se vsako leto udeležujemo izbornih srečanj slovenskih folklornih skupin. Redno dosegamo regijski nivo, v letu 2023 pa smo se povzpeli še stopničko višje ter uvrstili na Državno tekmovanje odraslih folklornih skupin, na kar smo posebej ponosni. K tej stopnički je pripomogla naša glasbena zasedba, ki je na tem srečanju prejela posebno priznanje za najbolj muzikalno glasbeno izvedbo. Vse to je rezultat rednega sistemskega in trdega dela. 

Naš glavni cilj je ohranjanje ljudskega izročila s pomočjo plesa, pesmi in petja. Plesno izročilo je naša kulturna vrednota. V skupino želimo privabiti čim več mladih, s katerimi želimo ohranjati in širiti  plesno izročilo.

Zapisala: Melita Šendlinger

Oglejte si tudi