Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
5°C
-3°C
JUTRI
8°C
-2°C

Župan Bojan Šrot in minister Vrtovec največ o vzhodni obvoznici

Župan Bojan Šrot je 19.11.2021 na delovnem obisku gostil ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca s sodelavci, direktorico Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljano Herga s sodelavci in mag. Valentina Hajdinjaka, predsednika uprave DARS-a.
Župan in minister sta se pogovarjala o vzhodni obvoznici, ki bo Celje razbremenila tranzitnega prometa. Trenutno je ocenjena na preko 60 milijonov evrov. Pogovarjala sta se o načrtovani izvedbi rondoja in sistema Park & Ride pri avtocestnem priključku Celje – Center ter o izvedbi nekaj rondojev na cesti Celje – Laško in ureditvi novega priključevanja na Lopati z dvema rondojema in novo cesto. 
Tema pogovora so bile tudi regijske kolesarske poti, konkretno kolesarska pot do Štor, ki bo pomembno prispevala k večji varnosti kolesarjev in razvoju kolesarskega turizma. Minister je napovedal nadgradnjo in prenovo obnovo železniške proge Celje – Velenje in  zagotovil, da bo s slovenskim okoljskim skladom opravil razgovor v zvezi s sofinanciranjem nakupa vozil na stisnjen zemeljski plin, kar je za Celje zelo pomembno zaradi zagotavljanja javnega potniškega prometa. 
Bojan Šrot, župan: »Bil je zelo konstruktiven sestanek. Ugotovili smo, da nimamo nerešljivih problemov in da se vse odvija z načrtovano dinamiko. Dogovorili smo se, da bo Mestna občina Celje s svojimi prostorskimi plani umestila vzhodno obvoznico. Idejne rešitve so že pripravljene. Z občinskim prostorskim načrtom smo praktično pri koncu.«  
Jernej Vrtovec, minister: »Ministrstvo za infrastrukturo z Mestno občino Celje res dobro sodeluje. Poskušali smo se dogovoriti o dinamiki predvsem dveh projektov - vzhodne obvoznice in priključka Lopata. Pričakujemo, da bomo v prihodnje letu imeli določen natančen potek vzhodne obvoznice in da bo to res pomembna razbremenilna cesta za središče Celja. (…) Govorili smo tudi o kolesarkah. Kolesarski turizem je ena izmed priložnosti Celja in okoliških občin. Za okrog 8 milijonov evrov bomo začeli projekt kolesarske povezave Celje – Štore in naprej.«

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi