Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Za pomoč celjskemu gospodarstvu letos predvidoma dva javna razpisa

Pred dnevi smo v uradnem listu in na spletni strani Mestne občine Celje objavili Javni razpis za dodeljevanje pomoči gospodarstvu zaradi izpada poslovanja zaradi posledic COVID – 19, na katerega se lahko upravičenci prijavijo najkasneje do 12. marca 2021. To pa ni edini ukrep, s katerim spodbujamo gospodarstvo na območju občine. Kot že nekaj let zapored bomo tudi letos - po sprejemu rebalansa letošnjega občinskega proračuna, ki se načrtuje na pomladanski seji mestnega sveta – objavili Javni razpis za dodeljevanje pomoči za razvoj gospodarstva v Mestni občini Celje za leto 2021 za mikro, mala in srednja podjetja. 
Lani smo v zdaj že tradicionalni javni razpis za dodeljevanje pomoči za razvoj gospodarstva vnesli nov ukrep, s katerim smo pomagali gospodarskim subjektom, ki so bili prizadeti zaradi epidemije. Za pospeševanje in podporo gospodarski dejavnosti smo v lanskem letu tako skupno namenili 238.500,00 eurov. 
V letošnjem letu bomo za spodbujanje gospodarstva v naši občini namenili še več sredstev, saj ocenjujemo, da bomo s tem ugodno vplivali na razvoj gospodarstva v teh težkih časih. V prvem letošnjem razpisu, ki je že v teku, imamo zagotovljenih 275.000,00 eurov. Namenjena so neposrednim uporabnikom poslovnih prostorov, ki jim je bilo v lanskem leto odmerjeno nadomestilo za uporabo stavbnih zemljišč za izvajanje storitvene dejavnosti. Računamo tudi, da bomo lahko z relabansom proračuna, ki je v pripravi, zagotovili dodatna sredstva, s čimer bomo lahko pomagali različnim podjetjem pri njihovih stroških v zvezi z investicijami, odpiranjem novih delovnih mest in zagonu turizma v starem mestnem jedru in na Šmartinskem jezeru.     
Zavedamo se, da je ustvarjanje ugodnih pogojev za gospodarski razvoj občine ena od pomembnejših nalog lokalne skupnosti. Z nepovratnimi finančnimi spodbudami Mestna občina Celje uresničuje Strategijo za razvoj gospodarstva Mestne občine Celje, ki jo je Mestni svet sprejel leta 2014 in predstavlja pomemben dolgoročni strateški projekt. V pripravi je tudi nova strategija za razvoj gospodarstva v naši občini za nadaljnjih sedem let. 

Oglejte si tudi