Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

V Dečkovem naselju 10 dela potekajo dobro

V stanovanjski soseski Dečkovo naselje – DN 10 dela potekajo po načrtu in brez težav. Večstanovanjska objekta bosta kmalu dobila fasado.  

Izvajalec trenutno ureja strojne in električne instalacije, vgrajuje stavbno pohištvo in suhomontažne sisteme v obeh večstanovanjskih stavbah v 1. fazi. Na stavbo nameščajo toplotno izolacijo fasade. Garažna hiša je postavljena, izvajajo armirano betonska dela. 
Zaključek vseh del (skupno bo zgrajenih šest večstanovanjskih objektov) je predviden v maju 2022, prva stanovanja bodo predvidoma vseljiva poleti 2021.

Vrednost projekta je 16.556.930 EUR. Finančni prispevek iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in pripadajoči prispevek Republike Slovenije skupaj znašata 5.764.510 EUR. Vrednost lastnih sredstev MOC: 621.634 EUR in vrednost lastnih sredstev družbe Nepremičnine Celje: 10.170.785 EUR.

Gre za največji projekt Mestne občine Celje v aktualni finančni perspektivi. Komunalno infrastrukturo na območju bodoče stanovanjske soseske je zgradilo podjetje Nivo Eko, d. o. o, ki v sodelovanju s podjetjem Remont, d. d., gradi tudi stanovanjske bloke in garažno hišo.  


Pri oddaji novih stanovanj bo družba Nepremičnine Celje posebno pozornost namenila mladim in mladim družinam, starejšim, ki jim bodo namenjena oskrbovana stanovanja, prav tako pa bo del stanovanj prilagojen gibalno oviranim posameznikom in osebam z okvaro vida ali sluha. Sicer pa smo pri projektiranju sledili sodobnim bivalnim standardom, ki zagotavljajo trajnostno in kvalitetno bivalno okolje. 


foto: Nepremičnine Celje

Oglejte si tudi