Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

Uspešno slovensko – francosko poslovno srečanje

Skupina Celje International je včeraj v Celjskem domu v sodelovanju s Francosko-slovenskim poslovnim klubom in ob podpori Mestne občine Celje uspešno izvedla poslovno srečanje na temo sodelovanja francoskih in slovenskih podjetij.
Podjetnike in druge goste je uvodoma nagovorila podžupanja Breda Arnšek. Med drugim je povedala: »Gospodarstvo je nedvomno steber vsake družbe, tudi v Celju se tega zavedamo. To zavedanje je še posebej pomembno v negotovih časih, gospodarstvo pa je treba ustrezno podpreti. Mestna občina Celje je to letos med drugim naredila s povečanimi sredstvi v razpisu za pomoč celjskemu gospodarstvu.« Poudarila je tudi, da si želimo pod celjsko blagovno znamko Celje International organizirati še veliko mednarodnih poslovnih dogodkov in tako pomagati celjskemu in slovenskemu gospodarstvu.

Veleposlanica Republike Francije v Sloveniji nj. eksc. Florence Ferrari je predstavila poglavitne gospodarske sektorje, ki so zelo zanimivi za sodelovanje s slovenskimi podjetji. Prav tako je predstavila francosko poslovno kulturo in skupne izzive, ki nas čakajo v prihodnje glede na resno zdravstveno situacijo v Evropi in svetu.
Sledili sta prezentaciji investicijskih priložnosti tako v Franciji kot v Sloveniji s strani predstavnikov institucije Business France. Ludovic Daguerre-Andre, regijski investicijski svetovalec Business France, se je s svojim prispevkom oglasil iz Frankfurta.
Na okrogli mizi so sodelovali poslovneži Leon Lozar (predsednik Slovensko-francoskega poslovnega kluba), Matej Balažic (Balmar, d. o. o., direktor) in Andrew Hunt Vodopivec (poslovni svetovalec za francoski trg). Predstavili so poglavitne značilnosti francoskega trga, praktične primere priprav na sestanke s francoskimi partnerji, potek pogajanj, na kaj je potrebno biti pozoren pri poslovanju s Francozi in seveda priložnosti za naša podjetja na zelo zanimivem, več kot 60 milijonskem francoskem trgu.

Predsednik Frankofonskega poslovnega foruma za Slovenijo Florent Samba je predstavil Frankofonski poslovni forum, poslovne priložnosti v Franciji in tudi povezavo z več kot 65 državami, ki so vključene v ta poslovni forum s sedežem v Parizu.

Skupna ugotovitev vseh prisotnih je bila, da je potrebno biti inovativen, proaktiven in sprejeti izzive, ki jih ponuja poslovno sodelovanje s Francijo.


Ob zaključku dogodka so si udeleženci izmenjali poslovne kontakte in se tudi že pogovarjali o nadaljnjih individualnih poslovnih sestankih v prihodnje.


Zaradi omejitev v zvezi s covid-19 je bila udeležba omejena na 50 oseb, kljub sicer precej večjemu zanimanju za dogodek. Dogodek je potekal z dovoljenjem in v skladu z navodili NIJZ.

 

Oglejte si tudi