Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
33°C
16°C
JUTRI
31°C
15°C

V Zagati v središču mesta odprli polnilno postajo za električna vozila

Celje, 26. oktober 2018 – V Zagati v središču mesta smo v teh dneh namestili polnilno postajo, ki omogoča sočasno polnjenje dveh električnih avtomobilov. Kot investitorji smo poskrbeli za gradbena dela, ki so bila potrebna za napeljavo električne energije, medtem ko je Petrol Ljubljana, d. d., s katerim sodelujemo v projektu, upravljalec in skrbnik polnilnice. Tako kot ostale električne polnilnice, ki smo jih namestili letos, je tudi ta povezana v Petrolov nadzorni center, ki skrbi za njihovo brezhibno delovanje. 

Spomnimo naj, da smo januarja letos na parkirišču Spodnji grad namestili tri polnilne postaje, avgusta pa še dve na parkirišču ob Vrunčevi cesti. Za vseh šest električnih polnilnic, ki smo jih letos postavili v Celju, bomo prejeli do 18.000 evrov nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada.  

Vsaka polnilnica ima dve vtičnici tipa 2 z nazivno močjo do 22 kW AC, ki omogočata istočasno polnjenje dveh avtomobilov. Za polnjenje vozniki potrebujejo svoj kabel za priklop na polnilnico, ki je skladen z njihovim vozilom in se lahko priklopi na vtičnico tipa 2. To je standarden  kabel za priklop na javne polnilnice. Polnjenje je zaenkrat še vedno brezplačno. 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi