Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Podžupanja Breda Arnšek podelila sejemska priznanja Mestne občine Celje

Mestna občina Celje je tudi na letošnjem 53. Mosu tradicionalno podelila sejemska priznanja za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost izdelkov ter posebno priznanje za razstavljene izdelke tradicionalne slovenske obrti. Komisija za podelitev sejemskih priznanj Mestnega sveta Mestne občine Celje je letošnje prejemnike priznanj izbrala med 21 razstavljavci, ki so oddali prijavo. Prejemnika sejemskega priznanja MOC za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost razstavljenih izdelkov sta podjetji MIK Celje in ECE, sejemsko priznanje za izdelek tradicionalne slovenske domače obrti pa je pripadlo podjetju Wood Story iz Ljubljane. Predstavnikom nagrajenih podjetij je včeraj popoldan v hali L Celjskega sejma priznanja podelila podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek, v družbi Mirana Gracerja, predsednika komisije mestnega sveta za sejemska priznanja.
Komisija si je prijavljene izdelke ogledala v sredo, na dan odprtja Mosa, prejemnike pa izbrala na podlagi naslednjih kriterijev: 
-kakovostna izdelava, konstrukcija, funkcionalnost in oblika izdelka,
-tržna zanimivost izdelka na slovenskem in tujem tržišču,
-izvirnost izdelka in uporaba sodobne ali nove tehnologije pri njegovi izdelavi,
-način proizvodnje izdelka.


Predstavitev prejemnikov sejemskih priznanj Mestne občine Celje


Priznanje za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost razstavljenih izdelkov: 
MIK Celje d.o.o., Celjska cesta 55, 3212 Vojnik, za izdelek »SMART MIKrovent40«.
Podjetje MIK Celje je slovenski proizvajalec in vgrajevalec okenskih sistemov, celovitih rešitev za posodobitve ali nove zasteklitve objektov, prezračevanih fasadnih sistemov ter razvijalec in proizvajalec prezračevalnih sistemov MIKrovent. MIKrovent40 je inovativen, pameten dvocevni prezračevalni sistem, namenjen predvsem za gospodinjstva in manjše prostore do 40 m2 s pretokom do 40 m3/h. S pametnim upravljanjem na daljavo in povezavo s pametnimi senzorji radona, CO2, vlage in temperature v prostoru, samodejno prilagaja svoje delovanje in skrbi za kakovosten in čist zrak v prostoru. MIKrovent 40 lahko namestimo na steno ali v okenski profil. 

ECE d.o.o., Vrunčeva 2a, 3000 Celje, za »spletni portal Moj ECE«.
Podjetje ECE porabnikom energentov, na učinkovit, dolgoročno stabilen, odgovoren in strokovni način zagotavljajo energijo. Spletni portal Moj ECE je brezplačna aplikacija s katero ima kupec energentov podjetja ECE možnost nadzora nad porabo, ureja lahko pogodbene odnose, opravlja analize pretekle porabe, oddaja števčno stanje porabljenih energentov in pridobiva ponudbe za energetske storitve. Uporabniki portala so deležni tudi nekaterih ugodnosti. Portal je optimiziran za prikaz na mobilnem telefonu, tablici in računalniku ter dosegljiv vse dni v tednu.

Priznanje za izdelek tradicionalne slovenske domače obrti: 
WoodStory d.o.o., Spodnji Rudnik IV/14, 1000 Ljubljana, za izdelek »ročno poglobljen servirni pladenj iz orehovega lesa«.
Vsi izdelki podjetja WoodStory so narejeni iz skrbno izbranega lesa, s pretežno z ročno obdelavo. Prisotni so pri žaganju in sušenju lesa, tako da je zagotovljena največja možna kakovost. Izdelke zbrusijo in obdelajo z naravnimi voski, tako da so primerni za uporabo v gospodinjstvih in restavracijah. Woodstory leseni izdelki so pravšnji za vaš dom ali kot darilo za vaše najbližje.

Oglejte si tudi