Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Gradnja prizidka k OŠ Hudinja je v zaključni fazi

Gradnja dvonadstropnega prizidka k Osnovni šoli Hudinja je v zaključni fazi. V notranjosti prostorov potekajo obrtniška dela; pleskanje, polaganje talnih oblog, nameščanje sanitarne opreme, svetil … Sočasno ob dovozni cesti urejamo parkirišča za dostavo otrok in za invalide, pred šolsko zgradbo gradimo plato in zaključujemo z izvedbo fasade. Pripravljamo dokumentacijo za tehnični pregled, ki naj bi bil prihodnji mesec. Nove, sodobne šolske prostore, ki bodo odpravili veliko prostorsko stisko, bomo namenu predali predvidoma do konca februarja 2022.
Osnovna šola Hudinja, ki jo v tem šolskem letu obiskuje 519 učencev, bo z novim prizidkom dobila 1.453 kvadratnih metrov novih prostorov oziroma 12 novih učilnic, 5 novih kabinetov in ostale spremljajoče prostore. Imela bo resnično dobre pogoje za vzgojno-izobraževalno delo.
V sklopu projekta obnavljamo tudi 334 kvadratne metre površin v 62 let stari šolski zgradbi. Nekatere učilnice v pritličju smo preuredili v garderobe, dve učilnici smo preuredili v učilnico tehnike in likovnega pouka, eno pa v učilnico za gospodinjstvo. Med obstoječim in novim traktom smo zgradili pritlični vhodni objekt z nadstrešnico, vetrolovom ter podaljšanimi garderobami. 
Vrednost projekta Izgradnja prizidka k OŠ Hudinja – okoljsko manj obremenjujoča gradnja znaša nekaj manj kot 2 milijona evrov. Od EKO sklada bomo prejeli 397.699 evrov nepovratnih finančnih spodbud. Prijavili smo se tudi na javni razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu. Od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo prejeli sklep o izboru predlogov dodatnih projektov za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v RS v proračunskem obdobju 2022-2024. Po tem sklepu v prihodnjem letu pričakujemo dober milijon evrov. Sklep o financiranju in pogodbo naj bi prejeli v januarju 2022. 

Oglejte si tudi