Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Teden mobilnosti v Celju

Celje se z veseljem pridružuje evropskemu tednu mobilnosti. Osrednja dogodka bosta v petek in soboto, s programom na Krekovem in Glavnem trgu.

KolesCE in Celebus
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Celje

 v petek, 20. septembra, od 9. do 13. ure, organizira dogodek s predstavitvijo Kolesca in Celebusa v sodelovanju z agencijo Kssena, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Policijsko postajo Celje in Srednjo šolo za storitvene dejavnosti in logistiko. Center za krepitev zdravja ZD Celje bo na prireditvi izvajal testiranja in meritve (test hoje).

Najbolj množična skupinska vadba v Celju
V soboto, 21. septembra, od 10. do 12. ure, bo na Glavnem trgu dogodek Fitnes zveze Slovenije in Športnega društva Top-Fit s šov programom Aktivno za boljši jutri, na katerem se bodo predstavila celjska športna društva. Gre za odličen dogodek, ki je lani doživel velik odziv. Namen prireditve je promocija strokovnega dela v športu s prikazom posameznih vadb, da bi se čim več ljudi vključilo v športne programe. Na prireditvi si želijo izvesti najbolj množično skupinsko vadbo v Celju, za kar so pripravili tudi posebno koreografijo.

Osveščanje mladih in starejše populacije
Ves teden bo dogajanje v Celju posvečeno evropskemu tednu mobilnosti. Osnovne šole pripravljajo aktivnosti za svoje učence, Razvojna agencija Savinjske regije pa v četrtek, 19. 9. 2019, ob 10. uri organizira okroglo mizo za starejšo populacijo na temo trajnostne mobilnosti (KolesCE in Celebus).

Oglejte si tudi