Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
13°C
5°C
JUTRI
13°C
-1°C

Na drugem PARKirnem dnevu v Celju predstavili tudi tandem KolesCE

Sistem izposoje javnih koles v Celju smo obogatili z dvema tandem KolesCEma, ki smo ju dobili danes zjutraj in smo jih predstavili na 2. PARKIRnem dnevu na Prešernovi ulici. Obiskovalci so bili navdušeni, zato verjamemo, da bo tandem prava atrakcija in da se bodo Celjani ter obiskovalci z njima z veseljem vozili po urejenih kolesarskih poteh. V dvoje je namreč lepše in zabavnejše.
Z minulo sredo se je zaključil Evropski teden mobilnosti. Mestna občina Celje je letos skupaj z Zavodom Vozim pripravila bogat program aktivnosti za vse generacije. Tako kot v četrtek smo tudi danes na delu Prešernove ulice organizirali PARKirni dan in občane spodbujali k hoji, kolesarjenju, vožnji s Celebusom in drugim trajnostnim načinom mobilnosti. S tem bodo namreč naredili veliko dobrega zase, za okolje, lokalno skupnost in našo skupno prihodnost. Promet je eden glavnih virov onesnaževanja zraka in vzrok podnebnim spremembam, zato je sprememba navad, ki so povezane z mobilnostjo, za vse nas življenjskega pomena.
Otroci iz celjskih vrtcev so znova uživali v bralnem kotičku, razstavili so svoje risbice, s kredami slikali po parkiriščih in prisluhnili policistu, ki jim je razlagal osnove prometne varnosti. Prometne znake in prometna pravila so spoznavali na otroškem poligonu, pri stojnici Tehnoparka Celje so se spoznali z robotkom, pri predstavnikih invalidov pa so spoznali, kaj vse zna pes spremljevalec. Odrasli so si lahko brezplačno izmerili krvni tlak, sodelovali v delavnici Ali sem fit? in se med drugim preizkusili na ravnotežnih blazinah in deski. Veliko zanimanja je požel tudi Celebus cabrio, ki smo ga parkirali na ulici. 
V okviru Evropskega tedna mobilnosti smo na različnih lokacijah v mestu uredili talne označbe - peš kažipote, ki občanom sporočajo, koliko minut hoje imajo do nekaterih pomembnih javnih ustanov ali turističnih točk. 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi