Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Župan predstavil predlog Odloka o proračunu za dve leti

Na 14. redni seji občinskega sveta občine Brezovica, 24. oktobra, so svetniki obravnavali 11 točk dnevnega reda.

Predlog Statuta občine Brezovica so po drugi obravnavi z veliko večino sprejeli.

Župan je predstavil predlog Odloka o proračunu občine Brezovica za naslednji dve leti. Prihodki za leto 2017 znašajo 11.456.624 EUR, odhodki pa 12.335.078 EUR. Za leto 2018 so načrtovani prihodki nekoliko nižji, v višini 9.714.572 EUR ter odhodki 9.337.614 EUR. Največji izziv za naslednje leto je vrtec v Notranjih Goricah in nadaljevanje gradnje infrastrukture - kanalizacije.

Predlog višine točke za odmero nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč za leto 2017 je bil sprejet in ostaja enak, saj so bili svetniki enotnega menja, da podražitev ni potrebna. Vrednost točke za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za leto 2017 v občini Brezovica torej zanaša 0,0036 EUR.

Svetniki so potrdili tudi predlog projekta za energetsko sanacijo Zdravilišča na Rakitni in POŠ Notranje Gorice, s katerim se bo občina prijavila na razpis za financiranje energetsko prenovo objektov.

Kot zadnja točka dnevnega reda je bila svetnikom predstavljena nova spletna stran občine Brezovica – MojaObčina.si. Spletna stran je sedaj bolj urejena, v izgledu »clean look«, kar pomeni, da je svetlejša, manj obremenjena, bolj pregledna in enostavna ter uporabnikom prijazna. Prilagojena je telefonom in tabličnim računalnikom, novejši in prijaznejši je vmesnik za administracijo. Za uporabnike so že organizirali delavnice, kjer so predstavili uporabo administracije in delovanje spletne strani.

Pod točko razno je bila med drugim podana tudi informacija, da se v občini Brezovica še 250 objektov, ki imajo možnost priključitve, ni priključilo na kanalizacijo.

Dela povezana z vodarno Virje potekajo naprej, vodarna naj bi bila do jeseni 2017 v polni funkciji z vsemi dovoljenji in opravljenim poskusnim delovanjem.

 

Eva Povirk

Oglejte si tudi