Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
32°C
15°C
JUTRI
33°C
18°C
Deli
444

FOTOREPORTAŽA : PD od Resevne do Celjske koče 16. 12. 2018

Zima narekuje plan pohodov. PD Podpeč Preserje je v nedeljo, 16.12.2018 obiskala nižje vrhove med Celjem in Šentjurjem.

 

Začeli smo z vzponom na Resevno. Poleg doma stoji 20 metrski razgledni stolp, s katerega je moč opazovati okoliške griče. Nismo se mogli izogniti domu, nato vzpona na stolp. Resevna je tudi ena od o očk v razširjenem delu Slovenske transferzale. Vrhovi v tem Slovenije delu so zasejani na način, da preden opraviš vzpon, moraš vedno startati s kar nizkega izhodišča. Ker je bil sneg, je bil spust zoprn in kar zahteven. Precejšen del poti poteka po gozdu, nekaj pa po cestah. Obiska, vsaj v naši smeri ni bilo veliko, navkljub lepemu sončnemu dnevu. Do planinskega doma Alme Karlin, ki je bila naša vmesna točka smo potrebovali kar 2 in pol  ure. Utrujenost nas je premagala, tako da smo si v njem privoščili kosilo. Dom stoji nad vasjo

Svetina, (http://vnaravi.si/posavsko-hribovje/almin-dom-na-svetini) v preteklosti večkrat imenovano za najlepšo slovensko vas, ki je tudi zadnje domovanje svetovne popotnice Alme Karlin. Da nam ni bilo potrebno nadaljevati vseskozi po cesti, smo si privoščili še strm skok na Tolsti vrh 834 m. Ko smo prišli iz gozda smo se spustili po smučišču do Celjske koče, se vkrcali v kombi in odpeljali proti domu.

 

Imeli smo srečo z vremenom. Opazovali kraje na poti, se pomenkovali in se družili z naravo in letnim časom. Lepo smo se imeli in uživali.

 

Marijan Božeglav 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Kadrovska Asistenca-stranski
MBA vhodna vrata in okna