Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Ajda Zupančič bronasta na Svetovnem mladinskem savate prvenstvu 2017

Sanje malega človeka se lahko hitro razblinijo, če vanje ne vložimo dovolj truda in poguma, da bi jih uresničili. Prav tako pa lahko realnost prekašajo sanje, če smo vestni in željni uspehov.

Za Ajdo Zupančič smo v preteklosti že slišali kot za zelo mlado in perspektivno savate borko ter članico Športnega društva Živ-Žav Brezovica, ki deluje pod okriljem Savate zveze Slovenije.

Savate je Ajda začela trenirati sorazmerno pozno, pri 10-tih letih, ko se je na Osnovni šoli Brezovica prvič spoznala s to disciplino. Ajda je po besedah trenerke savata na Brezovici, Marine Dobnik, že zelo zgodaj pokazala interes po trdem delu in želji po napredku ter tako opozorila nase. Treningov se je, kjub svojim obveznostim, udeleževala redno. Na treningih je bila tiha, marljiva in ambiciozna članica. Ajda je dijakinkja športnega oddelka Gimnazije Šiška, poleg savata pa je zelo uspešna tudi na glasbenem področju, saj že 10 let igra klavir.

Na svojem prvem mednarodnem odprtem prvenstvu, oktobra 2016, kamor jo je Savate zveza Slovenije poslala na predlog društva Živ Žav Brezovica, je dosegla odlično 3. mesto.

Njeni uspehi pa so se samo še nizali. Tokrat se je Ajda po uvrstitvi in s skupno doseženim tretjim mestom na Državnem prvenstvu 2016 v ženski mladinski kategoriji uvrstila v slovensko savate mladinsko reprezentanco in tako poleg rednih treningov v domačem klubu, začela obiskovati še treninge pod okriljem Savate kluba Center v Ljubljani. Trener Savate kluba Center, Blaž Dajčman, o Ajdi pove le najlepše besede ter pohvali njen napredek iz mlajših starostnih kategorij do sedaj mladinskih tekmovanj.

Zaupanje svoje trenerske ekpe in Savate zveze je tako Ajda ponovno upravičila z odličnim tretjim mestom na Svetovnem mladinskem prvenstvu v savatu, discipline assaut (v prevodu gre za lahkokontaktne borbe v francoskem boksu). Varaždinske Toplice na Hrvaškem so od 13.7. - 16.7.2017 gostile 150 tekmovalcev iz dvajsetih držav sveta.

Reprezentančna trenerka Marina Dobnik je povedala, da je se je Ajda skupaj z ostalimi reprezentančnimi predstavniki za tekmovanje pripravljala skozi celo leto. Treningi so bili specialno usmerjeni v tehnično - taktično pripravo, fizično napredovanje in psihološko pripravo. Tako so bili ob zaključku reprezentantje dobro psiho-fizično pripravljeni ter to suverenost in sposobnost prikazali tudi v vseh borbah na tekmovanju. Tudi to je dokaz, da medalja ne pride sama od sebe in da je potrebno za njo trdo garati tako na klubskih kot reprezentančnih treningih in pripravah. Da se je trdo delo obrestovalo, je v prvi vrsti dokazala tudi Ajda Zupančič, ki je osvojila tretje mesto na svetovni savate lestvici v težnostni kategoriji do 60 kg in tako postala prva nosilka našega kluba medalje svetovnega mladinskega razreda. Poudariti je potrebno, da je bila konkurenca res zelo močna, saj so bile skoraj vse tekmovalke v Ajdini težnostni kategoriji nosilke odličij z uradnih mednarodnih tekmovanj. Osvojena bornasta medalja je tako zelo lep uspeh slovenskih savate tekmovalk. Ajda je z osvojeno medaljo dokazala, da je v prihodnjih treh letih v mladinski kategoriji potrebno še računati na njene uspehe.

Naj omenimo, da se je Ajda z letošnjim šolskim letom vklučila tudi v trenersko delo, kjer bo glavni trenerki pomagala pri vodenju treningov savata na Osnovni šola Brezovica ter tako svoje tekmovalne izkušnje in znanje predajala mlajšim generacijam.

Vabljeni vsi zainteresirani osnovnošolci, da se nam pridružite pri savate vadbi, ki bo potekala ob petkih med 16:30 in 17:30 uro v mali telovadnici OŠ Brezovica.

Med 29.9.2017 in 27.10.2017 poteka vadba za vse osnovnošolce povsem BREZPLAČNO!

Prijave na Mesec brezplačne vadbe sprejemamo na savate.brezovica@gmail.com ali na 040 779 779 (Marina).

ŠD Živ-Žav Brezovica

Oglejte si tudi