Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Pri nas se vedno kaj dogaja

Ali ste že slišali, da imajo gozdni škratje na Rakitni svojo hišico? Otrokom iz vrtca na Rakitni, so škratje ob tednu otroka poslali prijazno pismo, v katerem so jih povabili na obisk. Pot nas je vodila po kolovozu, ki je bil označen z rdečimi kamenčki. Le-ti so nas pripeljali na cilj, kjer nas je čakalo prijetno presenečenje. Škratov sicer ni bilo doma, so pa za vsakega otroka v bližino hišice skrili drobno pozornost. Otroci so bili očarani nad lično urejeno hišico v kateri ni manjkal niti škratov čaj. Ker pa je eden od škratov v hišici spal, smo bili še posebej tiho, da ga ne bi zbudili. Za prijaznost smo se jim zahvalili s pesmijo. 
Oktober je tudi mesec požarne varnosti, zato smo kot vsako leto v sodelovanju s POŠ Rakitna, tudi letos pripravili evakuacijsko vajo. Tokrat je le-ta potekala v sodelovanju s PGD Rakitna, reševalno službo Pacient in policijsko postajo Vič. "Zagorelo" je v šolski telovadnici, dim pa se je širil tudi v vrtec. Takoj po alarmu smo zapustili prostore in se zbrali na šolskem igrišču. Učiteljice so gasilcem sporočile, da pogrešajo tri učence. Reševalna akcija je takoj stekla. Ponesrečence so hitro našli, jih iznesli iz stavbe in jih predali reševalcema. Reševalca sta poškodovance oskrbela in nam razkazala tudi reševalno vozilo. Gasilci so za nas pripravili zbijanje pločevinke z vodnim curkom. Otroci so se tako preizkusili kako težko je nameriti vodo iz cevi v določeno točko. Spoznali smo tudi gasilsko vozilo in opremo. Veliko pozornost otrok pa je pritegnila tudi policistka. Poučila nas je o varni in pravilni vožnji otrok v avtomobilu, prikazala postopek preverjanja alkoholiziranosti voznikov ter obljubila, da nas zagotovo še pride obiskat. 

Otroci iz našega vrtca preživijo veliko časa na svežem zraku, saj nas že zgodaj zjutraj, ko je v dolini še gosta megla, obišče sonce, ki poskrbi, da lahko uživamo v prelepih barvah jeseni. 

Strokovne delavke vrtca Rakitna

Oglejte si tudi