Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Barjančki in Mehurčki na obisku pri županu

V sredo, 31. 5. 2017, je župan g. Metod Ropret dobil prav poseben obisk. Obiskali so ga otroci iz skupin Barjančki in Mehurčki vrtca Notranje Gorice.

Mehurčki so že pred vstopom v občinsko stavbo napihali roj milnatih mehurčkov, ki so tudi sicer njihov zaščitni znak. Da so že skoraj dovolj veliki, da se podajo v čisto pravo šolo, so otroci obeh skupin dokazali s premišljenimi vprašanji, ki so jih zastavljali županu. Zanimalo jih je med drugim, ali je njegova služba težka in ali mu je delo župana všeč. To so zagotovo pomembne informacije, če otroci tudi sami razmišljajo o podobni karieri. Župan jim je zaupal, da mu je služba vsako leto bolj všeč in da svoje delo z veseljem opravlja. Skupina Barjančkov se v petek odpravlja na izlet, pa so župana povabili zraven. Ker ima ta protokolarne obveznosti, se jim tokrat žal ne bo uspel pridružiti. Da pa razočaranje ne bi bilo preveliko, so se domenili, da tako župan kot otroci preverijo svoje natrpane urnike in se skupaj na izlet podajo kdaj drugič. Nekaj vprašanj mladih obiskovalcev se je dotikalo tudi teme izgradnje novega vrtca. Župan in vodja njegovega kabineta, mag. Nataša Smrekar, sta jim zagotovila, da bo novi vrtec v Notranjih Goricah prav zares zgrajen. Barjančki in Mehurčki novega vrtca sicer ne bodo več obiskovali, saj bodo, ko bo vrtec čez približno eno leto dokončan, že gulili šolske klopi. Otroci so županu zapeli še pesmico in mu podarili svoja izdelka: Barjančki risbo brezoviškega grba, Mehurčki pa risbico z zahvalo za vabilo na obisk, ki sta takoj zavzeli častno mesto v županovi pisarni.
Po pogovoru z županom je ta otroke pogostil s sladoledom, ki se je sredi vročega poletnega dopoldneva še kako prilegel. Otroci so si tudi ogledali notranjost občinske hiše, županovo pisarno in pisarno vodje kabineta. Za konec pa je vsak izmed otrok prejel še barvice in pobarvanko.

 

Obisk radoživega brezoviškega podmladka je zagotovo popestril in sprostil delovni dan na občinskem uradu. Otroci so povedali, da jim je bilo pri županu všeč in da so se naučili veliko novega, najbolj od vsega pa si bodo, po njihovih besedah, zapomnili sladoled. 

Ajda Bračič

Oglejte si tudi