Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Deželak junak skozi občino Brezovica!

Miha Deželak se je že 6. leto zapored podal na svojo plemenito dobrodelno pot, ki jo je sicer začel v petek, 12. junija. Občino Brezovica pa je iz ljubljanske smeri prevozil 16. junija dopoldne.

 

Pred občinsko hišo Občine Brezovica, se je Deželak junak pripeljal na oslovski vpregi. Župan Metod Ropret mu je v imenu Občine Brezovica v dobrodelni sklad podaril 300 evrov. Po fotografiranju, motivacijskih in zahvalnih besedah je Deželak nadaljeval s kolesarjenjem v smeri proti Vrhniki. Do konca včerajšnje 5. etape je moral junak otroških src prekolesariti še relacijo od Logatca do Solkana, kjer ima danes zaslužen počitek.

 

Tudi letos je bila v ospredju akcije dobrodelnost. Izkupiček akcije bo znova namenjen otrokom iz socialno šibkih družin, ki bodo lahko tako tudi letos odšli na počitnice, ki si jih vsak otrok zasluži. Radio 1 je s pomočjo Deželaka in vseh gledalcev in oboževalcev, ki so prispevali denar, na morje odpeljal že več kot tisoč otrok.


Deželak bo na svoji vseslovenski poti obiskal številne vasi, kraje in mesta, kjer se mu lahko pridruži prav vsak in ga podpre z vožnjo s kolesi, s ploskanjem in navijanjem. 


Njegova pot je sestavljena iz osmih etap. Vsako etapo prevozi v enem dnevu. Na pot se je podal iz Ljubljane in jo namerava zaključiti v petek, 19. junija, na slovenski obali.


Pomagaj tudi ti in osreči otroke iz socialno šibkejših družin, da bi se tudi oni lahko veselili morja.


Pošlji SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919. Z vsakim SMS boš doniral en ali pet evrov.

 

Oglejte si tudi