Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Po dolgem premoru smo spet »Stopili skupaj«

Stopimo skupaj je dobrodelna prireditev Šolskega sklada Osnovne šole Brezovica. V četrtek, 19. maja 2022, se je v Brezovi dvorani odvila že enajstič, tokrat z rekordnim številom nastopajočih. Ves izkupiček je namenjen učencem iz socialno šibkejših družin, katerim se z zbranim denarjem omogoči šolo v naravi in druge šolske dejavnosti. Šolski sklad pridobiva sredstva z donacijami, prispevki staršev, zbiralnimi akcijami papirja in prostovoljnimi prispevki tradicionalne prireditve Stopimo skupaj. Zaradi epidemije se v zadnjih dveh letih prireditev ni odvila, zato je bilo priliva v sklad zelo malo, prošnje za različne pomoči učencem pa so kljub vsemu bile.

Kulturno-razvedrilni program sta s humorističnimi vložki povezovala bivša učenca Osnovne šole Pika Kovač in Rudi Sieger. Prireditev je z nagovorom otvorila predsednica Šolskega sklada Saša Selan, zbrane pa je pozdravila tudi ravnateljica Meta Trček. Zelo pisan repertoar nastopajočih je sestavljalo skupno več kot 250 glasbenikov, plesalcev in igralcev. Kot prvi se je predstavil Otroški pevski zbor Brezovica, pod vodstvom Valentine Ugovšek, sledili so Arco Trio v zasedbi Petre Burnik na violini, Zoje Jesih na violi ter Rubena Mihelača na violončelu. Z dvema pesmima se je predstavil Otroški pevski zbor POŠ Notranje Gorice z zborovodkinjo Diano Drobnič, nato pa še Otroški pevski zbor Pojoči medvedki, ki ga vodita Irena Kosanc in Karmen Penko. Pod vodstvom zborovodkinje Sonje Sojer je Ženski pevski zbor Brezovica odpel »Poletna noč« in »Ptičje strašilo«. Sledil je mladi harmonikar David Lohak. Za plesni vložek je poskrbel plesni krožek z mentorico Petro Medja, JGM teater pa je odigral kratek skeč. Prisluhnili smo tudi Pop zboru pod vodstvom Nikole Nikolić in kitaristom Zoranom Furtulo, sledil je nastop Marjetke Vovk in Raaya, ki delujeta pod umetniškim imenom Maraaya. Zborovodja Matej Virtič vodi A cappela gospel zbor Bee Geesus, ki se je predstavil s priredbama »Broken« ter »Dreaming of a City«. Prisluhnili smo Mladinskemu pevskemu zboru Brezovica, ki ga prav tako vodi zborovodkinja Valentina Ugovšek. Kot zadnji so nastopili člani nove glasbene skupine JRB.

 V zaključku so se združili vsi zbori zbrali na odru in zapeli v ritmih skladbe »Vsaj malo miru«. Z njimi so zapeli tudi številni obiskovalci, ki so zapolnili Brezovo dvorano. Skupaj smo zbrali odličen znesek, ki bo izredno pripomogel šolskemu skladu in učencem v stiski.

Eva Povirk

Oglejte si tudi