Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Pevska revija Naj se sliš’ 2022

V tednu ljubiteljske kulture, ki poteka od 20. do 29. maja 2022, smo spremljali Revijo pevskih zborov in malih pevskih zasedb iz okolice Ljubljane. Revija je potekala v dveh delih, prvi koncert je potekal 19. maja v Domu krajanov Sora, drugi koncert pa v petek, 20. maja 2022, v Kulturnem domu Podpeč. Kot vsako leto je bil organizator Javni sklad za kulturne dejavnosti.

Na celotnem dogodku je nastopilo 21 pevskih zborov in zasedb, desetim smo prisluhnili v podpeški dvorani. Pevci so imeli priložnost pokazati svoje znanje, si podeliti izkušnje in predvsem uživati in prepevati po dolgem premoru. Oba koncerta je spremljal slovenski zborovodja in pedagog Tomaž Pirnat, ki bo podal strokovno oceno.

Koncert je otvoril Moški pevski zbor iz Iga, nadaljeval je Mešani pevski zbor Društva upokojencev Ig. Sledile so pevke Ženskega pevskega zbora Perunike in Fantovski zbor Dobrova. Podpeški oktet je zapel dve pesmi, »Spomin na zimski večer« ter »Zdravljica«. Sledila je vokalna skupina Fone Megale iz Senice, za njimi pa je nastopil Mešani pevski zbor Dobrova. Dve pesmi je odpel Mešani pevski zbor Horjul. Pod taktirko zborovodkinje Sonje Sojer so tri pesmi odpele pevke Ženskega pevskega zbora iz Brezovice. Kot zadnji se je predstavil Mešani pevski zbor Brezovica, ki ga že vrsto let vodi Tone Rozman.

Prireditev je povezovala Alenka Kovačič, zbrane pa je pozdravila in nagovorila tudi vodja območnega sklada za kulturne dejavnosti Tatjana Avsec. Vsem zborovodjem in zborovodkinjam je v zahvalo podelila rože in plakete.

Eva Povirk

Oglejte si tudi