Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
10°C
0°C
JUTRI
9°C
-1°C
1969

Iščemo prostovoljce za učno pomoč in psihosocialno podporo družinam

V okviru Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Ljubljana zaznavamo vse večje potrebe šolarjev in dijakov po učni pomoči, zato želimo okrepiti ekipo prostovoljcev za pomoč otrokom pri šolanju.

 

UP - Učna pomoč in psihosocialna podpora družinam je namenjena osnovnošolskim otrokom, dijakom in njihovim družinam, ki se soočajo z revščino in socialno izključenostjo. Program izvajamo v sodelovanju s svetovalnimi službami v osnovnih in srednjih šolah ter v skladu s potrebami, ki jih zaznavamo med učenci in dijaki. 

 

Prostovoljsko delo poteka kot kombinacija učne pomoči, tehnološke podpore (v primeru šolanja na daljavo) in psihosocialne podpore družini.

 

Vloga prostovoljca _ke v programu UP:

  • razlaga učne snovi, pojasnjevanje navodil otroku, spremljanje razumevanja snovi,
  • s pogovorom, razumevanjem in podporo krepiti otroka za samostojno in aktivno vključevanje v krog vrstnikov (celostna psihosocialna podpora otroku in staršem).

 

Vsi prostovoljci _ke, ki želite otrokom nuditi podporo in učno pomoč, vljudno vabljeni, da se vključite v program UP - učna pomoč in psihosocialna podpora družinam. Izpolnite obrazec na povezavi https://bit.ly/368qpUc ali oddajte izpolnjeno prijavnico na info@rdecikrizljubljana.si.

 

Veseli bomo vaših prijav!

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi