Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Pohod s planinskim društvom na Slivnico 22.1.2023

Prava zima se je naredila. S PD Podpeč Preserje smo šli v nedeljo, 22.1.2023 prebujat coprniško mater Uršulo na Slivnico. Obiskali smo jo, prebudili pa ne.

 

Zapeljali smo se v vas Martinjak, si nadeli kape in rokavice ter navlekli gamaše. Je bil že na začetku sneg, ki ga je bilo z vsakim korakom več. Pot gre večinoma po gozdu. Ni prestrmo in tudi shojeno je bilo. Smo lepo napredovali. Ko smo prišli iz gozda na planoto, so se odprli pogledi na Cerkniško jezero in na Javornike. Je zgledalo sicer bolj črno belo. Tudi veter se je okrepil. Takoj smo zavili na vrh, hitro malo pogledali naokoli, se slikali in šli iskat zavetje malo nižje v kočo. Za take vremenske razmere je bila zelo dobro obiskana. Nekako se nam ni mudilo iz nje. Pozdravili  smo še coprniško mater in se spustili po poti proti Cerknici. Občudovali smo lepo okrašena drevesa in pazili na stopinje. Do doline smo jo na srečo odnesli vsi brez padca.

 

Zanimiv pohod navkljub zimskim razmeram. Slivnica se je pokazala v čisto drugačni luči, kot je, ko je vsa zelena in sončna. Lepa izkušnja in ravno prav dolga za začetek leta. Pa še prijetna družba je bila.

 

Marijan Božeglav

Oglejte si tudi