Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

PD Podpeč Preserje - 40. tradicionalni družinski pohod na Krim, 20.9.2020

Čudovita nedelja, 20.9.2020 je bila kot naročena za zbiranje pohodnikov z vseh koncev in krajev na Krimu. Ta dan je v organizaciji PD Podpeč Preserje potekal že 40. družinski pohod na to »našo« goro.

 

Pohodniki so sami prihajali k planinskemu domu. Bilo je kar nekaj družin z otroki.  Prišli so tudi veterani planin. Žal so izostali mladi planinci iz Brezovških vrtcev, ki so bili do sedaj vsakoletni udeleženci pohoda. Korona virus jim ni dovoljeval organiziranega druženja z nami. 

Organizator pohoda je v uvodnem nagovoru pozdravil vse prisotne in upozoril na odgovorno ravnanje zaradi epidemiološke krize. Ker je bil letos v Planinskem domu nameščen defibrilator, ki ga je donirala Občina Brezovica, člani PD pa izvedli montažo, so bile tudi letos povabljene članice KORK, da nam pokažejo njegovo praktično uporabo. Veliko ljudi je z zanimanjem izvajalo temeljne postopke oživljanja in preizkusilo uporabo defibrilatorja.

Mladi obiskovalci so bili deležni sladkih nagrad, starejši so prejeli bon za čaj. Kdor je želel je lahko žigosal kartonček pohodov ali pa izbiral iz ponudbe planinskega društva. Na razpolago so bile društvene majice, zemljevidi in dnevnik 84 km dolge Planinske krožne poti po obronkih občine Brezovica – Pentlja.

 

Uradno se je pohod, organiziran v okviru akcije Slovenija planinari, zaradi virusa kar zgodaj končal. Navkljub vsemu so na Krimu preko celega dneva prihajali obiskovalci, se predajali lepemu vremenu, uživali v dobri družbi in v slastnih dobrotah iz kuhinje planinskega domu.

 

Vabljeni na 41. družinski pohod na Krim drugo leto.

Vabljeni, da se nam priključite tudi na drugih planinskih pohodih.

 

Marijan Božeglav

Oglejte si tudi